Saturday, December 17, 2011

terima kasih komander

story written by shaqjaja at 6:13 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

tak yah maki, cakap boleh kan. 
anjing pun paham la kalau cakap elok-elok.
dah minta maaf pun maki lagi. simpan je la maaf kau.



Friday, December 16, 2011

benda senang

story written by shaqjaja at 12:15 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

benda senang je. 
JANGAN NAK MAKAN SORANG. 
nak berjaya sorang-sorang pergi duduk hutan la. bukan susah pun nak share notes. kau bukan kena menapak pun kalau nak share notes. 

@#$%^%$#@!!!

kalau rasa hidup macam tu boleh pandai, nak tengok sampai sem berapa kau ada kat sini. 
nak dekan sorang-sorang.... tak beragak.... 

Thursday, December 8, 2011

friends

story written by shaqjaja at 1:35 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum


in the cookies of life, friends are the chocolate chips


Friday, December 2, 2011

jumaat dan lelaki hensem

story written by shaqjaja at 11:24 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari jumaat aku paling suka sebab ramai lelaki hensem-hensem pakai baju melayu. 
awww!!! ILOIKE!

tercomel-comel. terhensem-hensem. tersasa-sasa.

sini kau aku nak peluk!
AAUUMM!!!



Sunday, November 27, 2011

tear us apart

story written by shaqjaja at 10:49 AM 0 awesome people Links to this post
Tear Us Apart
From the first time we met each other
I knew that we'd be together
I saw in your eyes
It's just a matter of time

Don't know if this feels like the real thing
Tell me what to do where do I begin
Don't know where to start
Should I let you in my heart

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Girl you know that now we're together
I won't leave your side forever
You know that i'm yours
Baby, you're my only girl in the world

Now I have no reason to be alone
Fell in love with you
You are now my home
I'll always be true
I see no one else but you

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us apart

Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us
Ain't nothing gonna tear us apart

And all it took was one touch, one kiss
I've never felt love like this
I pray I wish we can have this forever

I told you from the very start
It's always gonna be about us
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart

I knew that we would make it this far
No nothing's gonna tear us apart
Just don't go and break my heart
Baby, don't go and break my heart


nothing gonna tear us apart sayang. #iloveutilltheend

Saturday, November 26, 2011

komander KESATria yang HJ

story written by shaqjaja at 7:59 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari ini aku ada kelas kesatria. tapi ceramah je. komander dah siap ingatkan awal-awal bawa earfon. dia membebel kau sumbat je telinga kau dengan earfon. penceramah tadi aku punya kolej punya apa tah. lantak la. yang penting ada kaitan dengan kolej aku. aku tak tahu apa yang dia gebangkan kat depan sebab aku malas nak dengar. 

mau taknya, pagi-pagi dah kena bangun awal nak menapak pergi menara. lepas tu dah sampai semua orang macam dah tak boleh nak cakap elok-elok. cakap mesti nak jerit. jadahnya! ingat kitaorang tak paham kalau cakap elok-elok? benda nak suruh senyap je pun. kau nak suruh orang senyap habis kau memekak. ketua company pun rilek je cakap elok-elok. kau gila kuasa ke apa? 

ceramah dah habis pukul 12. lepas tu kitaorang kena tunggu lagi nak dengar encik tett tu bercakap benda takde point. tau tak aku tak makan dari pagi?!!!!!!!!! benda yang takde point tak payah la nak ulang-ulang. kau buat je kerja kau. tak payah cerita satu-satu apa nak jadi. janji aku A sudah. muahaha

ok bye. takde mood nak gebang panjang-panjang. 

thankz people! :D


Thursday, November 24, 2011

sunway piramid

story written by shaqjaja at 10:34 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari ni takde kelas for the whole day. :D

so kita orang plan nak pergi sunway nak tengok twilight. benda ni plan dah lama. so tadi kita orang gerak dalam pukul 11 camtu. sampai je terus beli ticket. yang best nya ada 8 seat kosong tapi kat depan sekali. shit! tak teleng pulak kepala aku kan. sebab tak nak teleng kita orang tengok 'MISTERI JALAN LAMA' 
cerita dia sumpah JH. 

cerita yang suppose jadi aksi jadi cam kelakar lak en. ada ke kapal boleh landing atas jalan raya? pastu orang bunian bertukar jadi transformer? maigodde! the hell? kapten hook jemput transformer ke apa ni? serius shit! aku rasa macam lagi rela teleng dari membazir 12 hengget aku!! 

ok bai. malas nak upload pic. nak tidur. 
btw, aku jumpa baju grey+blue yang sangat cute!! maigodd sayang!

thankz people! :D

Tuesday, November 22, 2011

malaysia boleh!

story written by shaqjaja at 5:10 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum


me with ipin, gonzalez, fat-abil, ozawa, mama iman, sayang and upin

hari ni kitaorang pergi 7 sebab dah pakai vouge-vouge tak kan nak terus balik lak an. semua macam suka kitaorang pakai baju mesia ni. 

saya suka!

thankz people! :D

Thursday, November 17, 2011

siapa yang ketuk??

story written by shaqjaja at 7:11 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

semalam aku lepak bilik tv. actually hari2 aku lepak bilik tv. biasalah kan kalau dah ramai-ramai tu suara macam mana. datang pukul 9 malam balik pukul 1pagi. 

lepas tu semalam yang lepak sana aku, iman dengan aya je. aku datang dulu dengan iman. kitaorang buka tv, buka lappy. buka fb. japgi tiba-tiba aku dengar ada orang ketuk tingkap. aku dengan confidentnya pandang nak tengok siapa ketuk. then aku terfikir, belakang tu gelap gila. siapa yang nak pergi belakang tu? nak kata kayu ke ranting, mana ada pokok belakang tu. belakang tu lereng bukit. ada ampaian. tapi belakang tu sangat sempit dan gelap. ada ke orang nak jemur kain pukul 11 malam? 

cara ketuk serious macam orang. sebab kuat. tapi aku macam dengar kat atas pulak. tempat kena ketuk tu macam antara tingkap dengan siling. tinggi la kiranya. aku pandang tingkap tu sebab nak tengok 'siapa' ketuk. then iman cakap jangan tengok. aku kalau dia tak cakap jangan tengok memang aku tak takut apa and tak fikir apa. tapi dia dah cakap macam tu memang aku speechless.

lepas tu aku pandang iman, iman pandang aku. takut wei, kalau lari lagi takut. so jalan terbaik, stay je. bila aya dah datang boleh pulak iman tanya 'kau ke yang ketuk tingkap belakang tadi?'
maigodddd imannn!! tak kan dia nak pergi belakang tu. 

aku kalau orang tak takutkan aku, memang aku tak takut walaupun aku tahu apa yang jadi sebenarnya. benda sekarang jangan cakap. 

ok fine! aku dah takut. bye!

thankz people! :D

Monday, November 14, 2011

tercipta untukku - ilyfdmmsb

story written by shaqjaja at 2:57 AM 0 awesome people Links to this post

menatap indahnya senyuman di wajahmu
membuatku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata...
yang tak mampu ku ungkapkan
kepada dirimu

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil sluruh ragaku
ku ingin kau tahu 
ku slalu milikmu

yang mencintai
spanjang hidupmu

sungguh...
hanyalah dirimu yang aku cintai
dan sungguh...
ku kan di sisimu hingga ku mati

love you more, most, always, forever, to infinity and beyond. :)(:

Tuesday, November 1, 2011

life kat shah alam

story written by shaqjaja at 12:02 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari ni aku ada test law. sebulan kot aku study law. tak buka buku lain pun. sebab takut law punya pasal. last-last test tadi lecturer kasi buka buku. ok fine!

petang tadi kitaorang (aya, ija, iman) plan nak pergi bukit raja nak tengok movie. tapi sebab hujan kitaorang pun pergi sunway piramid (aku tak tahu kat mana kaitan dia). hujan kat sini lain macam seyh! kilat dia nauzubillah. aku kat bustop tu memang dah takde fikir apa. kalau kena sambar tu memang tak jadi apa la kitaorang. dah la pagi tadi encik zul (lecturer law) kata kalau siapa tiru nanti kena sambar petir. =,='

mula-mula masuk uitm shah alam ni aku dah tau. budak-budak kat sini memang sosial gila vavi punya. tak ingat dunia punya sosial. and aku mesti tergolong dalam one of them. mau tak. hari-hari keluar petang balik malam. masuk panjat pagar. aku kat sini memang wajib keluar. paling bangsat pun seksyen 7 tu. everyday, different restaurant. semua makanan nak try. tak kira waktu. asal rasa macam nak pergi, pergi je. semua macam ok je kalau ajak lepak. ni yang best. satu kepala. takde nak sentap bagai. ionic bond la konon. 

kitaorang walaupun macam budak terjal, tapi kitaorang study tak tinggal weyh. time study, kitaorang study. time main, kitaorang main. macam tu baru orang salute. takde la macam tin kosong. cakap banyak, pastu bangang.

kat sini aku belajar banyak benda. 
1st, orang arab yang datang m'sia memang kaya. kau boleh nak flirt. takde masalah punya. 
2nd, muka tak hensem tak pe. yang penting duit mesti hensem. 
3rd, depan mamat hensem mesti kempiskan perut, naikkan dada, angkat dagu. (aku tak buat yang ni)
4th, suddenly kau kena lupa number phone sendiri depan mamat hensem then buat-buat tanya member.
5th, seSIAL mana pun kau, seTERJAL mana pun kau, seBISING mana pun kau, study is number 1. that's why we're here.

p/s: movie tadi macam cilake. nasib baik orang belanja. sumpah aku tak nak tengok movie seram dengan mana-mana jantan. even dengan bf aku pun. maiiigodddd!

thankz people! :D

Sunday, October 30, 2011

1CiTiZEN

story written by shaqjaja at 3:14 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

before aku membuta time hujan ni, aku nak kecoh-kecoh kat sini pasal program 1CiTiZEN. kat u lain aku tak tahu. tapi kat sini wajib. demmit! burn cuti aku wei!

semalam dengan pagi ni ada lecture untuk program ni. aku satu benda tak paham apa yang dia cuba sampaikan. motif program ni pun aku sampai sekarang belum tahu lagi. kalau dah tak redha tu memang aku tak fokus la dalam kelas. dia mengajar aku tidur. kalau tak tidur, melucah memekak ramai-ramai kat belakang. 

"AWAK TU PEREMPUAN! jangan over sangat!"
sila pergi jahanam kau dengan ayat kau.

semalam lecture aku pemalu. lecture lelaki pemalu memang best la kan. minta nombor phone. tanya single lagi ke tak. sengih-sengih time kitaorang tanya dia macam-macam. kali ni student pulak nak try lecture. hahaha
rupanya dah ada 2 anak. ok fine!

hari ni kelas aku pukul 9. pukul 8.30 aku bangun. pelik ke kelas pukul 9 bangun pukul 8.30? biasa je kan. dah la datang lambat lepas tu rilek je boleh pergi breakfast pulak. perut kalau lapar mana boleh belajar kan. macam la kau fokus study dalam kelas

lecturer hari ni gatal. nak cakap dengan orang yang cantik-cantik je. kalau hensem takpe. tapi yang best, dia ni melayan. saya suka!!

pukul 12 tadi dah start exam. kena masuk 2 by 2 sebab server kat UiTM ni gempak gila vavi punya! dia punya internet laju tak terdaya nak kejar. tapi aku dapat pc terbaik. pc dah terbaik, port je tak terbaik. betul-betul bawah aircond yang takde penutup. so aircond memang fokus 101% kat aku. sebab port dia best macam kat iceland, so aku kena buat cepat-cepat so that nanti aku tak jadi macam mayat kena awet bawah tu.

45 minit je aku buat. abang yang jaga exam tu terkujat tengok aku cepat je siap. takde masa dah nak re-check bagai. aku fail tak fail aku tetap ada kat UiTM ni jugak. tak ke mana. bukan dia nak hantar aku further study kat oversea pun kalau lulus.
 result dia memang aku terkujat la kan. tidur, memekak, makan. walaupun aku pandang muka lecturer tapi sebenarnya aku tak dengar dia cakap sebab aku dengar lagu. 


passed wey!! rasa macam nak berhenti belajar. bawak sijil ni je nak cari kerja nanti. muahahahaha markah cukup makan pun nak kecoh. 


thankz people! :D

Saturday, October 29, 2011

masalah manusia di akhir zaman

story written by shaqjaja at 2:07 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

topic kasi panas sikit. ni hal roommates tak sebulu punya pasal. aku dulu pun take time kot nak sebulu dengan roommates aku. tapi lama-lama dah ok. boleh tidur sebantal, makan megi semangkuk. 

member aku cerita, roommate dia berkira gila babeng. amik barang orang takpe. time orang nak minta tolong sikit, (minta tolong amik pen yang tak sampai semeter pun kat sebelah) dia boleh bantai cakap tak suka orang minta tolong kat dia. bullshit man! 
lepas tu boleh cakap tak reti pegang penyapu. woi! muka kau macam budak kampung, tak pernah pegang penyapu jadahnya! selimut kau siap orang lipatkan. kau ingat kau bela orang gaji ke kat sini. perangai kau nampak sangat macam budak hulu weyh!
 jangan ingat kau lagi tua, budak-budak takut kat kau. mak aku ajar hormat orang tua. tapi mak aku tak ajar hormat orang kurang ajar. kalau tak puas hati aku boleh maki je. sempoi ma~~~
kau memang pilih bulu ke nak sound? tak suka bunyi bising? apa macam tadi? menyirap ke kitaorang buat bising? panas? sila sound kalau kau rasa tak puas hati. 

lagi satu, suara tu tak payah nak gedik sangat. meleleh taik telinga aku dengar. nak manja pun beragak. laki kau je nak dengar. aku tak hengen. karang suara manja aku keluar memang kau tak jadi apa. 

kau kalau tengah sangap cakap dengan laki kau pun beragak la. kalau kaki dah naik sampai atas meja dengan bawah meja letak quran + makanan bagai memang macam sial la kan. agak-agak la.

lagi satu, aku paling pantang lelaki yang suka amik kesempatan di atas ke'cute'an muka sendiri. perghh!!! muka baik. dalam hati setan ada buat party. unbelievable beb! boleh main try-try perempuan. nasib baik kau comel. kalau tak memang dah makan kaki saiz 9. 

tadi aku pergi makan kat sek 7, then aku nampak la cashier tu jual lighter, aku pun dengan poyonya tanya kawan aku,
 "eh lighter kau ada gas lagi tak?" 
then minah kat cashier ni boleh tanya, 
"adik ni smoke ke? kalau nak lighter free boleh isi form ni sebab akak tengah buat survey pasal smokers."
=_______________________='
menjadi dol aku berlakon. boleh minta jadi pelakon tambahan kat prof madya razak mohaideen. 

ok. tu je. aku malas nak cerita pasal cikgu kaunseling aneh ni. cukup la kat fb je aku kecoh. 

thankz people! :D

Wednesday, October 26, 2011

wordless wednesday #2

story written by shaqjaja at 7:01 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

SUBWAY ---> TUTTI FRUTTI





thankz people! :D

Tuesday, October 25, 2011

dulu

story written by shaqjaja at 9:46 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

dulu benci, sekarang sekepala.
dulu sayang, sekarang makin sayang. awww!!! 

thankz people! :D

Monday, October 24, 2011

sebab banyak ketawa

story written by shaqjaja at 11:35 PM 4 awesome people Links to this post
assalamualaikum

selagi tak luah kat sini selagi tu aku tak leh study. 

aku bising, orang takut nak tegur. aku senyap orang kata aku sakit. habis nak aku buat apa? seriously aku tak boleh senyap. nanti aku mengantuk.

susah betul hidup kalau nak puaskan hati semua orang. aku hidup bukan untuk entertain kau.

btw, jangan pertikaikan kenapa aku kasar. aku kasar sebab aku tak nak kena pijak. aku kasar, aku tak maki orang sesuka hati mak nenek aku. 

sorry la kalau perangai aku macam orang takde manners. aku selesa macam ni. tak suka, tak payah layan. aku ok je. ko tak suka aku, aku 10 kali tak suka kau. 

kalau tak puas hati, cakap je. aku ok. kalau rasa macam tak suka aku, lepas ni aku tak payah pandang kau langsung dah. 

*aku rindu atie, mekcah, carul, ijue. 
thankz people!

Sunday, October 23, 2011

best nite ever

story written by shaqjaja at 12:03 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

tak larat nak update blog semalam. penat gila vavi punya. 

semalam aku ada ceramah MYDISTRESS kat menara. google sendiri pasal benda ni. tak kuasa nak cerita. lepas habis ceramah kat menara tu aku balik jalan kaki. siot betul pakcik bas tu. penat tau tak!!!!!!

balik tu aku ingat nak membuta la 5 jam. takde maknanyan 5 jam. sejam je. pukul 6 tidur, 7.30 bangun. NGEE~~ :D

actually malam semalam kitaorang semua pergi ICT. benda ni tak plan pun. aku nak pergi pharmacy cari mask je sebenarnya. so semalam pukul 8 kitaorang keluar pergi makan dulu. 

bajet macam tak perasan syaifa nak snap pic. 
yang baju biru tu sebenarnya tengah lapar.


lepas habis makan kitaorang tunggu bas nak pergi ICT.  1 bas pun tak lalu weyh!!  last-last kitaorang menapak je. takde la jauh sangat. tapi kalau jalan kaki tu penat la.

ramai gila nak mati kat ict tu. konvoi, rombongan sekolah, rombongan tak sekolah semua ada. disebabkan ramai dan salah pilih masa untuk pergi ict, so kitaorang tak boleh masuk snowalk yang mahal gila tu. fuhhh! selamat duit aku. lepas tu nak naik pirates boat yang majoriti budak-budak je yang naik. =,='

aku sebenarnya tak paham dengan yang baju biru tu. 


excited dapat pergi ict 2 kali. =,='

nak jugak....

comel~~~

dua kali comel~~~

roomate aya, aya, wani, syaifa, fatin, zatil, mama iman.

aku suka yang ni. :D

cantik cantik cantik

rugi kau takde jannah. hahaha

Friday, October 21, 2011

semalam dan hari ni

story written by shaqjaja at 7:41 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

semalam lepas isyak aku rasa insyaf kejap. lama betul tak mengaji. entah-entah aku dah tak reti baca agaknya. wakaka tu tipu. time tengah mengaji tiba-tiba ada satu makhluk tuhan ni macam takde time lain dia nk buzz aku kat ym. bila dia buzz je, aku dah tau. pahala mengaji aku ni habis macam tu je japgi. date aku dengan abang 'building law' mesti kena cancel ni. cis! kesian abang 'building law'. lama tak ngadap beliau.

*aku mengaji depan lappy.

ingat nak minta nasihat kat ym ke. yela. baru putus cinta. orang, kalau putus cinta memang cari aku. muka aku ni ada macam pakar motivasi ke? jadah haram betul.
rupanya buzz kat ym tu wayang je. nak ajak skype. demmit! 
kawan punya pasal, aku sanggup sign in. skype SEKEJAP. gelak lama. seriously, aku dah lama tak gelak pecah perut. rindu sial kat korang. tolong la free hari-hari. T_T 

p/s: aku takde bulu dada ok. =,='

tu semalam punya cerita. hari ni aku habis kelas awal. lepas tu aku ajak iman, mira, lela, fatin pergi ronggeng seksyen 7. masuk jakel, semua butik yang ada kat seksyen 7 ni la. masuk semata. bagi harapan palsu kat promoter. muahaha 
lalu depan restaurant upin ipin, jumpa birthday boy umur 3 tahun camtu. nyanyi birthday song untuk dia macam orang retarded depan restaurant tu. sepanjang jalan aku tak berhenti gelak. 
demmit! banyak gelak. esok ni mesti aku menangis. serious wa cakap lu.

*1 restaurant tu usha kitaorang.

hari ni aku rasa serba salah gila kat dia. shit! apasal aku rasa macam ni. 
apa kau letak dalam biskut kau bagi aku tu ha!!!

thankz people! :D

Thursday, October 20, 2011

...

story written by shaqjaja at 9:21 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

sorry beb. aku suka kau tapi aku lagi sayang dia. 


thankz people! :D

karma

story written by shaqjaja at 7:20 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

ingat weyh.

KARMA

hari ni kau buat kat orang. esok kena kat kau balik.
kau buat status hot setap nak perli orang segala, last-last makan diri kau.
kadang-kadang kita kat atas, kadang-kadang kat bawah. 
time kat atas jangan lupa yang kau nanti akan ada kat bawah. 
jangan fikir kau hot kau boleh bantai cakap apa kau suka.
kalau rasa awkward bila kena batang hidung sendri, sila duduk di hutan.

terima kasih daun kelapa, kalau kau terasa aku tak tanggung apa-apa.
NGEE~~


thankz people! :D

Tuesday, October 18, 2011

bahagia sangat!

story written by shaqjaja at 1:31 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

dah lama tak rasa bahagia macam ni.
NGEE :D

saya suka!!! 
nak hari-hari macam ni.


thankz people! :)

Friday, October 14, 2011

first impression

story written by shaqjaja at 3:39 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

selalunya first impression aku mesti tak macam apa yang sebenar. impression yang tak boleh pakai.

first impression: aku ingat dia ni gedik tahap nak mampos, tapi sebenarnya dia memang gedik. haha pointless. tak, memang la gedik tapi takde la tahap nak mampos. selalu perempuan gedik ni lain macam sikit perangai dia bila ada jantan.
tapi kau punya gedik aku boleh terima sebab kita sama gedik. :D

first impression: aku ingat dia ni beriman tahap ustaz-ustazah. tapi................... gatal rupanya mamat hamba Allah ni. cakap benda-benda 'nonsense' dengan aku. ececeh... macam la aku baik sangat sampai tak menyimpang bila sembang.
 actually aku memang selalu menyimpang ke arah 'nonsense'. tapi dengan kawan-kawan aku je la. lelaki + perempuan. tapi yang lelaki tu ialah kawan aku yang dah lama jadi kawan. bukan baru 2 3 minggu kenal dah boleh cakap 'nonsense'. awkward weyh!

first impression: aku ingat kau ni jahat + gedik + jelez dengan kelebihan orang lain, rupanya, kau memang macam tu pun. HAHAHA die! die! die!

first impression orang lain kat aku pun sama jugak. dorang ingat aku ni sombong. garang. jahat. gedik. yela. muka aku bila tak senyum memang minta kaki. 
dah nak buat macam mana!! bukan aku create sendiri muka aku ni!
tapi aku bukan macam tu. seriously, aku boleh get along dengan siapa-siapa pun yang satu kepala dengan aku. 
aku suka gelak. kalau yang tak suka gelak tu memang aku tak boleh nak get along. why so serious~

lagi satu otak aku lain macam sikit. aku suka buat benda yang orang tak expect aku akan buat. contohnya.. aku rasa better aku jangan bagi contoh. =,=' 
kadang-kadang ada yang tak suka dengan unexpected action aku tu. tapi, i dun give a fu#k. kau tak suka jangan tengok. mak aku lahirkan aku bukan untuk entertain kau! 

p/s: siapa nak tolong basuhkan baju aku, boleh datang anggerik 2, aras 1, bilik 11*. harga boleh runding. :)

thankz people! :D

Thursday, October 13, 2011

kenapa surveyor, bukan engineer.

story written by shaqjaja at 9:54 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

ramai yang tanya,
 "kenapa kau tak sambung engineering?"

ada yang lagi teruk,
"dah tak de kos lain ke kau nak amik?"

ok. yang tu sangat sentap. i don't wanna live in this world anymore. 
TT_____________TT

hina sangat ke kos ukur bangunan ni?
hina sangat ke jadi surveyor?
ada ke mana-mana law cakap yang ada basic engineering KENA sambung engineering.

aku bukan apa. malas dah nak pening + serabut kepala otak belajar benda susah. serabut-serabut ni not my style la. calculus tu semua, thankz but no thankz. :)
aku nak belajar yang senang. yang lepak je belajar. takde sampai pukul 5 6 pagi baru dapat tidur. assignment membukit sama tinggi dengan bukit aku daki hari-hari kat sini tapi aku tetap tak kurus. muahahaha 
tapi kalau lecturer yang tanya kenapa aku tak sambung engineering, aku cakap, "kos tu dah penuh". ramai sangat. hahaha logik ke? lantak la. aku dah tak de alasan lain nak bagi. 

kos apa tu tak penting. apa kau ingat kau budak engineering kau hebat sangat la? (yang hebat tu, hebat la) apa yang kita belajar sekarang tak semestinya bila kerja nanti sama dengan apa yang kita belajar. (ayat aku tunggang langgang sebab aku tak belajar bm kat sini)
entah-entah nanti aku jadi doktor bila kerja nanti. muahaha kalau luka koyak, pakai cement je. 

tapi kadang-kadang bila jumpa kawan-kawan aku, rasa menyesal sebab tak sambung engine tu ada la sikit-sikit. 90% kawan-kawan aku budak engine. whaaaa!! siap bagi statistic lagi.

lantak la. janji aku belajar, dapat degree first class then boleh kerja kat UK. UNITED KINGDOM. 

ok dah. penat membebel. nak study LAW pulak. (last-last kena jugak belajar yang susah)
lepas ni jangan la eh tanya dah kenapa aku tak sambung engine. rasa berat nak jawap. T_T


thankz people! :)

Tuesday, October 11, 2011

cerita ceritu

story written by shaqjaja at 6:18 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

banyak cerita, masa takde.

1. kenapa kena buat journal? perlu ke nak cerita apa yang aku buat?? aku sendiri tak ingat apa aku buat semalam. =,='

2. tadi aku pergi klinik. SELESEMA  je pun. tapi sebab free aku pergi je la. alang-alang dah ada kat sana kan. aku ingat dia nak bagi ubat selsema je la. sekali 3 dia bagi. ubat kan kalau dia sedap aku tak kisah kalau dia nak bagi aku telan seumur hidup pun. ni rasa dia................... die!! die!! die!!

3. untungla saya kena belajar law yang sangat senang!

4. aku baru tahu kegunaan penutup botol air 'asam jawa'. membazir je kalsium kat gigi aku yang dah terkikis tadi. muahahaha

5. walaupun banyak jalan + naik turun bukit aku berat aku tetap naik. sama tinggi dengan bukit. =,='

6. aku nak pergi dataran cendekia the giant seksyen 7 sekarang.

7. bye people!

thank people!

Friday, October 7, 2011

encik min ku sayang

story written by shaqjaja at 7:50 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

rasa macam nak bagi award kat siapa-siapa yang dapat baca tulisan aku. XD
tulisan aku bukan buruk ok. cuma aku ada font tersendiri. :P
buruk buruk pun ada isi. bukan main tenyeh je. 

dengan ini, saya mengumumkan, esok saya tak nak pergi koko!
bye encik min ku sayang! muahmuahmuah!
saya nak balik! emergency! ada orang di rumah yang tengah rindu kat saya. 
bahaya tu!

thankz people!

Tuesday, October 4, 2011

yeay!

story written by shaqjaja at 11:21 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

1 assignment dah siap. dalam masa beberapa jam. 

"perlu ke nak kecoh? macam kau sorang je ada assignment."

nak meraikan kejayaan menyiapkan assignment dalam masa beberapa jam. kami nak ke seksyen 2. 
weeee~~ 

hari ni class pukul 4 sampai 6 je.
esok, pukul 5 sampai 10 mlm. takpe. yang penting aku tak yah bangun pagi.  

esilav2.jpa.gov.my yang masih berdegil. 
GGGGGGRRRRR!!!!!!!!!!!!!!
macam tak nak bagi je ni!!!

thankz people!

Monday, October 3, 2011

jjjpppaaa

story written by shaqjaja at 9:55 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

jpa macam tak nak bagi duit kat aku je. jumaat dah kena hantar semua borang. ni satu borang pun tak boleh nak download ni. nak kena penjamin bagai. 

tsk tsk tsk

thankz people!

Saturday, October 1, 2011

good work!

story written by shaqjaja at 11:49 AM 4 awesome people Links to this post
assalamualaikum

setinggi-tinggi tahniah di ucapkan kepada diri sendiri, siti atiqah abdul halim, siti haizum zamani dan juga siti hajar quraisha kerana layak mendapat tajaan jpa. hahaha (te'riak' sebentar)

tapi tak dapat nak buka web page tu sebab server down dari semalam. ok fine. 
=__________='

btw, sepatutnya hari ini ada program untuk student part 1. so pagi tadi aku memang semangat la bangun awal. tapi dia baru mukaddimah aku dah lena. aku tak dapat cari apa point / tak paham dia cakap apa.

10.30 pagi dia bagi makan pagi. di kesempatan itu aku berniat

"sahaja aku buat jahat kerana bella"

bella ajak balik bilik, tidur. aku memang fikir 10 kali jugak tadi nak balik ke tak. tapi dari aku tidur kat lecture hall tu baik aku balik je kan. last-last kitaorang  4 orang balik dengan penuh rasa cuak. 

dah sampai bilik tu jannah dapat message

"attendance amik before 12.30"

ok fine. aku nak pergi sana balik pukul 2. 

redha je la. takde siapa paksa balik. sukarela balik.

p/s: nak minta tolong siapa tuliskan nama dalam attendance ni.. T_T

thankz people! 

Tuesday, September 27, 2011

9.00 am --> 11.20 am

story written by shaqjaja at 8:36 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

kelas pukul 9 hari ni. so aku plan nak bangun awal sikit. 
hampehhh!!! roommates aku sangat mensyukuri nikmat mulut + suara yang tuhan berikan. 
lalu memekak seperti alarm clock yang degil. =,='

takpela. bangun je la awal sikit. tak rugi apa pun. 
tengah iron baju then datang seorang hamba Allah yang selalu membawa berita gembira. NGEEE~

"jajaaaaaaaaaa~~ kelas cancel"

ada tak berita yang lagi gembira dari ni? muaahaha aku sayang kau Iman. and u too Puan Elma. 
MUAHMUAHMUAHMUAH!

moral of the story : cerita ni takde moral value. 

p/s : ada class pukul 11.20 am. 

thankz people! 

Monday, September 26, 2011

ffffffffffffuuuuuuuuuuu

story written by shaqjaja at 7:00 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

moral of the story : jangan nak semangat sangat pergi class. lecturer tak lari. kelas pun tak lari. 

aarrrrgggghhhhh!!! kenapa mesti aku!!! kenapa!!!
malas nak cerita. fikirla sendiri. benda yang selalu jadi kat student innocent cam aku. 

ok next.

sekarang ni aku selalu free. assignment tak banyak. sampai aku kena begging minta kerja kat mira. 

AND THE AWARD OF MOST HARDWORKING STUDENT GOES TO 

"an error occured while we try to upload the picture"

FFFFFFFFFUUUUUUUU

setinggi-tinggi tahniah kepada nora kerana berjaya melayakkan diri untuk persatuan SUKSIS. semoga SUKSES.
untungla dapat kolej next sem. untung la dapat elaun. untungla dapat ptptpu. 

p/s: aku benci blog interface yang baru ni. 

thankz people. :)

Sunday, September 25, 2011

sundaysundaysundaysunday

story written by shaqjaja at 11:11 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari ni semua busy dengan ptptpu. aku tak apply. weeeeee~~
roomate aku 2 orang yang apply. jannah dengan bell. tapi yang lagi sorang (syaifa) dia sudi jadi peneman setia jannah. so aku sorang-sorang je la kat bilik.

SERIOUSLY!! aku yang selalu kena tinggal. aku yang selalu free. aku yang selalu bangun awal. aku yang selalu sapu bilik (baru 2 kali sepanjang 3 minggu duduk sini). 


so hari ni walaupun takde class aku still bangun awal. lepas subuh dah bangun. (actually pagi tadi aku terlepas subuh). bangun tu mula-mula semangat nak study la konon. last-last aku mentakcantikkan board aku je. cantik tak cantik. aku buat bukan untuk tatapan orang ramai. 

then bila dah siap tu aku sambung study tumblr. study blog orang. study fb. macam-macam aku study hari ni. tu yang kepala hot dah tak leh masuk apa ni.

siapa-siapa yang ada tumblr tolong la follow tumblr ni. 

AMARAN!! ANDA DINASHATI UNTUK TIDAK MEMBUKA PAGE INI JIKA ANDA MENGIDAP SAKIT JANTUNG MAHUPUN LELAH/ASMA


esok ada class building law. kenapa!!!!! kenapa mesti aku!!! 

thankz people. :) jangan lupa follow tumblr tu ok!

Saturday, September 24, 2011

sabtu yang isnin

story written by shaqjaja at 5:28 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

ok entry ke 2. last. serious. penat tak hilang lagi. 
pagi tadi ada kawad kesatria negara. nama macam awesome je kan. memang awFUL pun. 
kawad tu aku rasa macam best je. entahla. aku start kawad dari form 1. lepas tu masuk teknik pun aku kena kawad untuk pengakap peringkat sekolah. nak pergi peringkat daerah tu memang tak la. aku masuk teknik bukan nak berkawad bagai. nak belajar je. mak aku takde pesan 

'kaklong masuk sekolah ni kena kawad tau. jangan belajar. mama memang suka tengok report kad yang berdarah' 

AKU PALING BENCI KAWAD SEBAB NANTI MUKA AKU RASA MACAM NAK MASAK.

perlu ke capslock? tapi kawad kesatria ni best sikit la. dia macam bertimbang rasa jugak la. komander pun macam ok je. tapi tak tahu la kalau belang dorang belum keluar lagi kan. kawad pun tak panas. sebab dari pukul 8 - 10 pagi tu panas dia apalah sangat kan. vitamin tu. vitamin apa aku tak tahu. aku belajar bancuh simen je kat sekolah. 

tadi lepas kawad ada praktikal untuk subject land surveying. aku lupa la nama dia. banyak makan semut. UiTM banyak sungguh semut yang suka menyorok dalam makanan aku. nak jadi perisa tambahan. boleh bayangkan tak, lepas kawad je terus lari sambil bawa beg (macam harem je) pergi menara yang jauh nak mampos tu. actually kitaorang naik bas. :) nak jalan tu mustahil. kalau mengengsot tu mungkin. 

lepas amik semua barang baik yang nak guna kitaorang patah balik ke pusat islam. oh god! kaki aku rasa nak tercabut kot. kitaorang siap jadi wakil untuk budak-budak yang tak datang amik barang. mulia sungguh hati korang (aku tak). untung la yang pergi amik barang tu (aku la tu). dapat makanan free kot! haha 

lepas habis buat praktikal tu kitaorang pergi makan kat seksyen 2. abc dia nampak macam best je. bukan main tinggi lagi. siap ada icecream. tapi rasa dia..... pergghhh! bukan abc dah ni. ni DEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. rse abc tu hilang dah. 

dah pukul 5.28 petang. penat tadi belum hilang lagi. TT___________TT

thankz people. :)

aku sayang FSPU

story written by shaqjaja at 4:54 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

ni actually cerita semalam. tapi hari ni baru ada masa nak story. busy kalah menteri. =,='

semalam aku takde class. memang totally free la. tapi petang tu ada program dengan FSPU (fakulti senibina perancangan dan ukur). kacau schedule betul la. baru nak bersenang-senang. 

semalam pukul 5 ada program apa tah. aku tak amik tau pun. datang je. lepas tu ikut je orang lain buat apa. tapi kalau diorang sembah berhala aku tak ikut ah. 

kitaorang main game. buat menara dari bahan terbuang. nama menara tu samp-ah sar-ap. memang terbuang habis la. menara paling tinggi yang akan menang. tapi menara kitaorang takde la tinggi mana. but still kitaorang yang menang sebab menara kitaorang yang paling stabil. 

game kedua tu kena pass belon berisi air ke belakang. group kitaorang jugak yang memang sebab 10 belon yang ada semua sampai dengan selamat. :) 

game yang ketiga ni paling BEST ah sebab aku main game ni. bukan aku nak pun. tapi ada abang senior tu dah aim aku, mira dengan lela. actually kitaorang tak buat cheers group. tu yang kena paksa main. aku bukan tak nak buat cheers group tu. cuma tak nak nampak macam retarded. 

game ni kena cari gula-gula dalam tepung. kalau kat sekolah tadika dulu (sekolah menengah tak main geme ni) kena tiup tepung pastu amik gula-gula tu guna mulut. kat universiti orang dah advanced. dalam tepung kena letak perisa. bagi sedap dan bersemangat nak cari gula-gula. bahan-bahannya ialah: 

tepung
garam secukup rasa
serbuk kopi
air untuk pekatkan tepung
gula-gula yang dah expired

dia kalau letak tepung je aku tak kisah sangat. ni dah letak air, memang tak la kan. nak cari bukan main susah lagi. kalau tiup, esok la jumpa gula-gula tu. time tu takde fikir apa dah. fikir nak memang je. memang aku benamkan je dengan muka-muka sekali. aku orang ke 5 kot. kau bayangkan berapa mulut dah terbenam dalam tepung tu. EEEEUUUUUWWWWW!!!!!! yang part gula-gula expired tu aku tipu je.

balik tu ingat nak pergi DATC join mira dengan lela makan. tapi lepas solat maghrib tu aku macam dapat petunjuk dan hidayah (ececeh). so aku tak pergi. penat siak!! game cincai pun penat. bukan sebab main game aku penat. jalan nak pergi FSPU tu berliku habis la. rasa macam duduk pendalaman je. kena naik sampan. naik bukit. turun bukit. lintas sungai yang arus deras + buaya lapar semua ada la. 

ku fikir panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. bella ada kelas. syaifa dengan jannah nak keluar. aku sorang-sorang je kat bilik. aku baru ingat nak tidur. sebab esoknya tu ada kawad. tapi tak kan nak duduk sorang-sorang pulak. mana maunya aku duduk. so aku follow jannah dengan syaifa tengok transformer 3. bayar RM1 dapat tengok movie seat 1st class. oleh sebab aku dah tengok so aku manfaat aircond + masa yang ada dengan tidur. 

pic takde, pic aku berbayar ok. 

thankz people. :)

Tuesday, September 20, 2011

no entry. (takde kaitan)

story written by shaqjaja at 12:30 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

untungla tengah free. muahaha

free kepala hot kau la jaja! baru tadi azmiraharon call cakap ada kelas MENGEJUT. (rasa macam doktor pulak) kalau aku pergi la kelas tu memang lepas ni aku jilat la tapak kaki kau. mana tak nya. aku dah seksi meksi ni mana maunya aku tukar baju semula. kalau kelas tu setapak 2 tapak dari sini aku dah pergi dah. ni bertapak-tapak! tak tertapak dah aku nak menapak. pening dah? ok proceed. (lagipun nak bagi assignment je. pergi ke tak pergi aku tetap tak nak buat assignment tu)

actually aku bukan nak cerita pasal kelas MENGEJUT ni. aku just nak meluahkan ke'tidakpuashati'an. hari-hari nak cerita pasal tak puas hati kan? bosan eh baca benda yang sama? takpe. aku suka. 

kita ni tak sempurna. (ececeh ayat dia..) kalau nak nampak perfect kat mata semua orang tu bukan senang. kalau nak puaskan hati semua orang memang susah. aku pun kalau boleh tak nak orang sakit hati dengan aku. nak-nak kat tempat baru ni. niat aku nak belajar. time masuk sini dulu aku tak fikir pun nak cari kawan bagai. rasa macam nak hidup sorang-sorang je. senang cerita kan? tapi tu lah. aku pun tengah cari kat mana silap aku. 

sebab aku cakap dengan lelaki ke kau tak puas hati? tergugat ke? aku baru 'bercakap'. belum 'bermanja'. (muahaha gurau je saiful bakri) aku tengok kau lagi overacting. baru masuk dah kecoh. kau jangan risau. aku tak cantik @ hot macam kau. memang lelaki melayu terakhir tu pandang kau je. plus aku belum miang tahap nak minta nombor lagi la. jadi matang sikit la. kau bukan budak-budak. benda macam ni tak patut jadi modal nak bermusuh. cari modal lain la. 

ok stop sampai situ. ada tips nak bagi. tips jimat duit. ni untuk students yang rasa duduk uitm ni sangat banyak pakai duit. bukan uitm je la. semua u boleh. u sayang i pun boleh. HA HA TAK KELAKAR.

  • korang punya lunch dengan dinner tu beli sekali terus. sebab biasanya nasi putih tu sekali beli RM1 je kan? ha! korang sumbat sampai tahap takleh nak bungkus(lunch+dinner). lauk pun beli sekali je. serious jimat. RM6 untuk sehari makan tu murah la kan.
  • naik bas free a.k.a bas uitm. muahaha takpe penuh pun. janji free and korang dengan duit sampai dengan selamat. kalau u lain yang takde bas free tu jalan kaki je la. exercise.
  • kalau ada gap antara kelas dalam 1 jam - 5 jam tu tak payah balik. cari surau, baca quran. pahala dapat, duit pun selamat. pergi library pun boleh. 5 jam tu kedengaran melampau kan? haha untuk orang yang betul-betul nak jimat and yang tak apply ptptipu tak rasa macam lama pun. 
  • tak payah pakai berukband. walaupun wifi ni LAJU, korang sabar je. sabar tu kan separuh daripada iman. 
  • ni yang paling penting sekali! kat uitm ni banyak betul kiosk yang jual baju and pape je la. perempuan kalau dah masuk kiosk ni, nampak jensen ackles lalu kat sebelah pun buat dono je. kalau pergi kat kiosk macam ni, sila la bawak teman yang agak-agak tengok muka dia je korang ingat mati. kau nak beli je dia boleh physco kau sampai aku tak jadi nak beli. aku rasa bangga kalau dapat keluar dengan selamat bersama duit tersayang dari kiosk ni. 

ok tu je untuk hari ni. nak tidur. pagi tadi aku minum kopi o pekat pun still mengantuk lagi. memang takde apa yang dapat atasi mengantuk aku. bye peeps. 


thankz people!



Monday, September 19, 2011

kasihan mereka

story written by shaqjaja at 10:26 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

sedang roommate aku enak dibuai mimpi siang hari, aku nak cerita sikit. bukan sikit la. banyak rasanya. 

cerita 1.
aku tak tahu la apa masalah senior-senior kat sini. kesian pun ada. adakah tergugat dengan kehebatan + kepandaian + kebijaksanaan + kecerdikan kitaorang? muahaha
cerita dia macam ni. tadi kitaorang cari pusat zakat. then tanya la sorang abang ni. dia kata turun tangga belakang ni then pergi bangunan sebelah. lepas tu dia tanya kita orang ni student baru ke. time dia tanya tu aku memang dah tak sedap hati. tapi kitaorang follow je la instruction dia. last-last sesat. fcuk! aku dah agak! dia memang nak kencing kitaorang. walaupun aku ni takde sixthsense tapi aku boleh tau perangai sesetengah senior sengal ni. actually ni kali ke 2 kot kitaorang kena kencing. cam harem je kan.
mampos ko la! tipu kitaorang student baru dengan niat suci nak belajar ni. aku takde kuasa la nak balas dendam. but i believe in karma. hahahaha (gelak setan)

cerita 2.
petang tadi pakcik aku datang hantar barang. then aku keluar pergi seksyen 2 nak habiskan duit pakcik aku beli barang untuk subjek lukisan. lepas tu pergi makan. part makan ni yang best. tak nak makan kat seksyen 2 yang murah tu. nak jugak makan jauh-jauh. sampai seksyen 15. last-last aku kenyang makan angin je dalam kereta tu.
dah pusing seksyen 15 dalam 4 5 6 kali baru jumpa tempat nak makan. masalahnya bukan kat seksyen 15 tu kitaorang makan. kat klang dah. bila dah sampai tu aku rasa nak belari dengan kelajuan cahaya masuk kedai makan. order pulak memang sekejap sangat sampai. aku tak paham kenapa semua benda sekarang bergerak dengan kelajuan cahaya. muahaha
makanan sampai je aku terus mengadap tanpa menoleh + menghiraukan kucing yang mengingau kelaparan kat sebelah. part kucing tu aku tipu. makanan dia..... perghhhhh!!!!! kucing tipu yang lapar tadi pun reject. bukan tak sedap. eh memang la tak sedap. aku just nak cakap tak berbaloi la jalan jauh nak cari makan tapi rasa macam tu kan. nasib baik la bukan duit aku. kalau duit aku memang aku extend lagi la karangan 380 patah perkataan ni. muahaha
time pusing-pusing kembara jelajah shah alam ni berapa biji kilang tah aku jumpa. macam-macam kilang. padan la berhabuk je bilik aku. kilang bersepah-bersepah. padahal takde kaitan pun sebenarnya. tapi tadi aku rasa bangga jap dapat lalu depan bank negara malaysia (macam penjara pun ada). rasa macam dah amik berkat depan bank tu. mana tau lepas ni dapat duit free ke kan. (menatang apa pulak duit free tu)

anyway, thankz a lot to my dearest uncle yang selalu datang sini and cares a lot about me. u are the best! selalu-selalu la singgih sini eh. rumah bakal makcik pun dekat sini jugak kan? muahaha

p/s: penat gila hari ni! 6.30 dah bangun. balik kelas pukul 5 ptg. balik terus mandi, solat then online. baru online kejap pakcik aku call cakap dia dah sampai. 


thankz for reading this entry. :)

Sunday, September 18, 2011

dah 4 tahun aku kena...

story written by shaqjaja at 5:51 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

17 september 2011
around 11.30 p.m
tarikh bersejarah.
dimana aku dapat tahu
yang dah 4 tahun aku kena tipu!!!!

ohmaigod! 4 tahun kena tipu hidup-hidup.
marah tu tak la kan. kalau marah pun aku boleh buat apa? macam tak logik je nak marah-marah. sepatutnya aku berterima kasih kat korang sebab dah tipu kitaorang.

to afiqah abdul manaf and saiful mubarak, thankz a lot sebab dah tipu kitaorang.
sebab korang menipu, aku dengan mamat sengal + kuat merajuk + bajet hot + buaya darat + 'tough' tu live happily ever after. 

sila la menipu lagi. lepas ni memang aku kejar kau!!

thankz for reading this entry. :)




aku rasa aku hebat!

story written by shaqjaja at 11:29 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

minta maaf eh. tajuk entry bukan lah nak mencapub apatah lagi mencari gaduh. cuma sememangnya hakikat dunia yang aku memang hebat. muahahaha (bahasa somalia mana tah aku guna ni)

kau tak rasa hebat ke kalau bangun pukul 3.30 pagi lepas tu buat qiamullail, sambung dengan subuh, sarapan, jalan-jalan cari pasal, balik bilik pulak terus mandi, basuh baju, jemur baju, angkat mana yang dah kering. OHMAIGOD!!!! kalau mak aku baca ni menangis dia agaknya.

PENGUMUMAN : mana-mana makcik yang ada anak teruna yang cukup pakej + cukup duit boleh la hubungi saya. tol free 24 jam. terima kasih. :)

tapi aku nak cakap la kan, aku tak menyesal la pergi bengkel motivasi tu. sekarang aku tahu kenapa ada certain pelajar je yang kena pergi. SEBAB ALLAH TAALA DAH PILIH KITA ORANG UNTUK JOIN MAJLIS ILMU NI. ha! nampak tak. lepas pergi bengkel tu bahasa aku pun dah rasa macam nak kena lempang je. kalau ada lagi la bengkel yang macam ni serious aku join. sebab bengkel ni macam lepak je. takde rushing-rushing nak kejar masa dengan kelajuan cahaya.

aku nak share sikit la apa yang aku dapat kat bengkel tu. sikit je la. sebab aku pun memang dapat sikit. erm. dia bagi tips untuk tuntut ilmu. first, jauhi maksiat. ok. tu je. yang lain tak ingat. 

lagi satu, dia kata arahan untuk "menundukan pandangan" bukan untuk perempuan tapi untuk lelaki. sebab yang cantik di mata lelaki tu adalah perempuan. tapi yang cantik di mata perempuan bukan lelaki, tapi intan permata.

p/s : roomate aku sorang-sorang dalam toilet basuh baju. then aku tengok dia tersengih-sengih. aneh-aneh je. dia kata takde orang nak sembang dengan dia. tu dia berangan then sengih la sorang-sorang. alolo ciannye dia.

ok tu je. nak pergi sambung tidur. aku baru nak upload gambar. tapi gambar tak berapa nak jadi. 
T______________T

thankz for reading this entry. :)

Saturday, September 17, 2011

intan payung saya :)

story written by shaqjaja at 12:09 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

happy birthday my dearest intan payung. 
semoga success selalu. 
belajar rajin-rajin. 
kerja hebat-hebat. 
kumpul duit banyak-banyak.
kahwin cepat-cepat.
buat wedding event yang grand-grand. 
buat baby banyak-banyak.
jangan malas-malas.
 makan banyak-banyak.
sayang kau ketat-ketat.

ilysygs. forever. to infinity and beyond. :)

Friday, September 16, 2011

JEMPUTAN VVIP KE BENGKEL MOTIVASI

story written by shaqjaja at 11:58 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

esok ada bengkel motivasi untuk student fakulti tersayang. ni aku bertambah sayang kat UiTM ni. rasa macam nak ada bengkel motivasi hari-hari. tak yah belajar pun tak pe. mak rela nyah!

17 SEPTEMBER 2011
10.10 pg -11.00 pg           pendaftaran pelajar
11.00 pg -11.15 pg           upacara perasmian (TIDUR)
11.15 pg -12.15 tgh          ceramah motivasi 1 (TIDUR)
12.15 tgh - 12.45 tgh        forum (TIDUR)
12.45 tgh - 1.30 ptg         MAKAN TENGAHARI
1.30 ptg - 2.00 ptg           solat zohor
2.30 ptg - 4.30 ptg           ice breaking (TIDUR)
4.30 ptg - 5.00 ptg           solat asar
5.00 ptg - 6.00 ptg           MAKAN/riadah (TIDUR)
6.30 ptg - 7.20 mlm         MAKAN MALAM
7.20 mlm - 8.30 mlm        solat maghrib
8.30 mlm - 9.00 mlm        solat isyak
9.00 mlm - 10.00 mlm      ceramah motivasi 2 (TIDUR)
10.30 mlm - 11.00 mlm    MINUM MALAM

18 SEPTEMBER 2011
4.30 pg - 6.30 pg            qiamullail + solat subuh
6.30 pg - 7.00 pg            tazkirah (TIDUR)


actually before start kem motivasi ni, pukul 8 tu ada koko.
arghhhhhh!!!!!!! kenapa dunia tak adil untuk aku!!! 

memang UiTM di hatiku la kan. ni yang buat aku nak sangat masuk uitm ni. aku bukan tak suka dengar ceramah ni. cuma masa tu macam tak berapa nak kena sangat la. first week ni aku baru nak sesuaikan dengan tempat ni. nak setting masa tidur, makan, study semua. dah lama sangat kat rumah. lemau dah aku sekarang ni. 

chow chin chow. nak pergi tenangkan hati dan perasaan. sobs~

thankz for reading this entry. :)
 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review