Friday, April 1, 2011

jalan-jalan cari pasal

story written by shaqjaja at 1:37 AM
assalamualaikum

entry ni panjang dan tak bermakna langsung. tak baca pun tak pe. kalau nak baca, baca senyap-senyap je. tak payah nak bising dok cakap aku tulis blog pasal diri sendiri. bosan la. apa la. (sebab aku pun cakap mcm tu jugak) 

hari ni aku pergi joging setelah sekian lama aku tak joging. =.=' last joging time latihan merentas desa form 5. patutla badan macam miss world *PANG !!

ok next. dari rumah jalan ikut puspakom, lalu teknik setapak, sekolah orang cacat penglihatan, lalu la mana-mana pun. kalau aku cakap macam korang kisah kan. mula-mula aku pergi dengan adik aku je. dah jauh tu nampak la kelibat macam orang tak hensem lagi tak betul ikut kita orang dari belakang. alif rupanya. =.=' 

pusing sungai bunus yang sepanjang 10 km tu dalam 40 kali (sekali je aku pusing. tu pun rasa macam 80 kali aku tawaf sungai tu). bukan joging pun ! anak dara hawau tu boleh pulak bantai bergayut dengan kawan dia. aish !!  ringan je tangan aku. 

takpe-takpe. nasib baik ada alif. balik tu dia ajak minum. aku ingat dia main-main. tapi muka seyes je. ok. aku follow. bukan apa. muka dah ada rupa suka kencing orang. karang kena kencing sia-sia je aku jalan separuh mati. tapi silap la nak kencing kaki kencing kan.

 jalan agak-agak kaki kau dah rasa macam nak bercagu baru la nampak jusco. jusco weyh ! nak pergi minum je pun. jalan sikit punya dekat ada nak juga ikut jalan jauh. cari jusco macam cari starbucks kat desert. takpe lagi. orang belanje kan. nasib baik dia tak cakap "aprilfool" tengah jalan tadi. kalau tak memang aku tampar sampai bersepah gigi kau tengah jalan tu. karang orang kutip tin, kau kutip gigi. 

dengan track suit, sport shoe dan pakej bau bangkai tenuk mati lemas dengan selambanya kami bertiga masuk ke dalam tanpa rasa segan silu mahupun malu demi mencari sesuap nasi. *PANG !! tetiba (ececeh macam nampak apa je) aku nampak hot fm zoomerz yang sepatutnya ada kat shah alam. dah tak tau ke shah alam kat mana ? tapi agakla. ontheway nak pergi jusco tu aku nampak 'KLINIK AMPANG'. keliru jap. aku kat ampang dah ke ? jauh bebenor aku jalan cari jusco. =.='

alif pergi la kat tempat hot fm tu kan. bajet-bajet kalau ada orang nak test skill bola ke kan. dapat la duit lebih sikit. boleh la singgah starbucks. LOSER... takde pun. dorang semua nak bagi balloon kat budak kecik je. T.T dah habis rupanya. blah blah !!

masuk jusco cari la apa-apa yang agak-agak boleh menyedapkan hati dan mata yang memandang setelah patah putus remuk pecah meletup hati di hot fm zoomerz tadi. kita orang jumpa orang tengah promote dorang punya product (makanan). memang best la kan. dapat makan percuma. ngeh2. (patutla aku semangat je nak joging tadi).  maklumla. duit ada 20 hengget je. nak joging bawak 20 hengget dah kira banyak la tu kan. kau nak joging ke kau nak shopping ? makanan apa 3 orang makan tapi 20 hengget je ? pembungkus makanan ? tak payah.

kita orang usha la apa makanan yang dorang tengah promote tu kan. gaya macam nak beli. bukan main tanya macam-macam, rasa tu, rasa ni. serba serbi nak rasa. macam orang gila dah aku kat situ. kejap lari sana. kejap lari sini. peduli hapa aku. dah kau suruh rasa kan. aku tak nak~ agak-agak pakcik makcik abang kakak dah jeling-jeling bagi hint suruh berambus tu, kita orang blah la. mencari haluan masing-masing. *PANG !! 

jalan-jalan pergi food court. beli air je. =.=' cis ! 
pastu naik atas nak pergi main la kononnye kan. tapi air tak boleh bawak masuk. lepak luar. usha awek cun. *PANG !! LESBIAN !! 
bukan aku la. alif. aku tolong cari je. nampak sape-sape yang tak sedap memandang sikit, bukan main sedap dia kutuk. tapi memang betul pun. tak senonoh pakai. baju kurung. tapi kalah kebaya. ketat. kalau nak pakai baju kurung tu pakai la betul-betul. ye tak? kalau nak pakai ketat-ketat pun jangan la kau keje kan baju kurung tu. sampai kau punya br#ast tu menyerlah dari tuannye. =.=' dah macam plastik aku tengok. 

before balik aku paw alif ice cream MC'D. hehe joging takde hasil. balik kau makan cukup-cukup. takpe. esok joging lagi. paw lagi. wee~


*kau alif, sakit hati ngn aku la tu kan, tu kau delete apa yang aku dah taip tadi. =.=' nak menanah jari jemari tuan puteri tapi benda ni. 

thankz for reading this entry :)

2 awesome people:

HAJAR AZMAN :| said...

tadek gune ah kau jogging cik qusha oi~ :)


tak kurus ah gini~ HAHA

cik qusha said...

hahahaha agak la. tapi janji aq xgiler duduk rumah. haha jalan2. paw org. wakaka

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review