Saturday, April 16, 2011

owh cik fazzy

story written by shaqjaja at 1:52 AM
assalamualaikum

another boring day. =_________________=

ok. actually saya tengah tunggu encik boyfren call/message saya. dia tengah study. wink2. 
"study hard sayang. i love u.muahmuahmuah"
terasa diri ini terlau gedik. XD 
peduli apa. aku gedik-gedik kat blog sendiri. :P blog aku. dunia aku. tak suka boleh perg main jauh-jauh okey. shuh shuh!

tadi  fazzy call aku. 
OMG!! aku rindu kau la budak sengal. :'(
ok. aku kira-kira dah lebih 10 bulan aku tak tengok muka dia. skype tu lain citer. tu tak real. plastik punye. :D
oleh sebab encik boyfren tak muncul-muncul dari tadi, kau study apa pun aku tak tahu la ni. 
so apa kata kita citer pasal cik fazzy ni.

tak nak dengar? ada aku kesah?
blah la kalau tak nak dengar!! kau ingat bapak kau bayar gaji aku nak tulis blog ni nak bagi kau baca, seronok-seronok kat sini. ek eleh.... pigi la lu!!

hehe sorry. just kidding.

proceed.. ececeh.... siti hajar ni makin lama makin tah pape tah. menyampah aku tengok. haha monolog dalaman. ada aku kesah. haters gonna hate!!

aku kenal fazzy time kat matrik teknikal johor. masuk matrix dulu baru keluar masuk asasi uitm puncak alam. mula-mula rasa menyesal gila keluar matrix sebab...... hehe ada la sebab-sebab tertentu. hanya Allah je yang tahu apa yang terbaik untuk aku. :)

johor tu jauh weyh!! mula-mula masuk meraung jugak la aku seminggu dua. XD 
"mama!!! nak balik. tak nak duduk sini. matrix sucks! everything sucks"
dasar anak emak! cakap mak tak nak dengar. padan dengan muka kau kena duduk jauh-jauh. 

kuang ajaq sape-sape yang cakap macam tu kat aku! nyah kau dari sini. XD 

minggu pertama je macam orang dalam tahanan. lama-lama aku rasa matrix macam teknik gombak. sebab budak teknik gombak kat situ belambak-lambak. seryes. dah la matrix tu dulu pun sekolah teknik pontian. memang rasa macam kat sekolah. rules pun macam sekolah je. by 1130 kau dah kena ada kat bilik. light off. siot je!!

mula-mula masuk aku jumpa wiyya. roomate aku. dia orang pertama yang aku tegur. sape tegur sape dulu aku tak sure. :) nampak pendiam. hmm... nampaknye aku jadi orang bisu la kat sini. T.T

then aku nampak eryka. satu family kat dalam dorm. dah macam melawat orang sakit. yela. orang jauh la katakan. from sarawak. :) 

jeng jeng jeng dah petang sikit baru nampak faz. first impression..
'mesti sombong budak ni. nampak macam sosial. specky'
 tu hanya sangkaan buruk dari seorang budak kl yang tak tahu apa-apa. actually faz pun fikir benda yang sama tentang aku. fair and square right? :D

aku tegur kau. kau tegur aku. aku ni pemalu orangnya. :P 
aku dan faz satu kelas. ok. aku rasa aku kena jugak bercakap dengan budak hawau ni. dah dia sorang je aku kenal kan? lama-lama aku rasa..................

dia ni memang satu kepala otak dengan aku. boleh masuk. iloike!!!! i did every single thing with her. makan. tidur. mandi. pergi kelas. riadah. study. outing. she's my everything. i love u faz. haha

minggu orientasi best. best sangat-sangat. sekolah dulu macam haram punya orientasi. next entry aku citer keharaman orientasi teknik gombak. XD

lepas tiga minggu kat matrix, mak aku call dia cakap makcik aku suruh masuk uitm puncak alam. buat foundation in engineering. 0.0


amik kau. berbelah 14 hati aku nak keluar. then aku buat keputusan tak nak keluar. aku tak fikir panjang pun. yang fikir tak nak keluar sebab aku dah sayang semua orang kat sini. semua. bukan faz sorang je. wiyya. farra. eryka. pika. actually memang aku mintak before masuk matrix ni. & aku ada wat solat hajat pun. menangis-nangis silap tak keluar darah je. :D

but at the end aku keluar jugak sebab aku kesian kat mak aku. makcik aku asyik call mak aku suruh pujuk aku keluar matrix. dia kata uitm puncak alam tu bagus. tapi reason paling kukuh sebab dia umpan aku dengan  laptop. cis! but thankz makcik. thankz a lot.

 ada lagi sebab-sebab aku keluar. aku rasa aku tak boleh belajar kat situ. lecturer huru hara. satu haram aku tak paham apa dia ajar. tiba-tiba dah dismiss. buku nota aku kosong. padahal aku dengar je apa dia cakap. tapi aku tak nampak kat mana point of view tu. T___T

lepas tiga minggu aku keluar jugak akhirnya.
i'm sorry guys. especially faz. i left u. that is not my intention. kita bertemu kerana menuntut ilmu dan berpisah kerana menuntut ilmu. hari yang aku keluar sama hari bika daftar masuk. haha sengal je kau bika. kau lambat 5 minit and aku awal 5 minit.

seminggu aku menangis sebab keluar matrix and i left 'my everything' there. :'(
and aku rasa menyesal sebab keluar. aku tak rasa uitm ni tempat aku. malam-malam faz selalu call aku. cakap-cakap sampai pagi. haha 
aku rasa macam aku kat matrix lagi time tu. aku tengah tidur sebelah faz. gelak-gelak before tidur. :')
paling penting aku selalu menangis malam-malam @ time solat sebab rindu kat faz semua.

and now I've finished my studied at uitm. alhamdulillah. banyak hikmahnya. Allah je yang tahu apa yang terbaik untuk aku. 

aku jumpa carul, ehsan, lulu, jie, nina, asya, ijue, atie, mekcah. and most important person muhammad saiful.
pointer ok walaupun tak hebat.
see.... di setiap kesusahan/kesedihan pasti ada kesenangan/nikmat berlipat ganda. :)

she's my everything. <3

*i hope u read this faz. penat kaki tangan aku taip ni. haha
*i miss my boo. T__T

thankz for reading this entry. :)

2 awesome people:

fazliyana abdullah said...

aku nak nangis T.T

cik qusha said...

haha teremosi plak ko ni.

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review