Saturday, April 16, 2011

saya benci orientasi !

story written by shaqjaja at 10:04 PM
assalamualaikum

sorry menyemak kat dashboard. ^^,
ni last. insyaallah. 
tipu je. :P

hari ni nak membebel pasal orientasi.
kenangan sampai mati tak kan lupa.

mula-mula aku masuk smtg aku outsider sebab sentul dengan gombak dekat je.
aku buat rayuan. nasib baik dapat. aku dah tak sanggup pergi lepas subuh. balik rumah pukul 4. TIRING. 

para senior tunggu second intake masuk baru nak buat orientasi puaka tu. TERIMA KASIH KAKAK SENIOR. WE LOVE U. =__='

mula-mula beliau bagi kertas A4 (sendiri punya actually)
ni kejam punya. dah melibatkan maruah ni. aish!
kat kertas A4 yang cantik tu (decorate sendiri) kena tulis nom ic @ nama dorm. iloike!!!
pastu gantung kat leher. T_____T
aku memang suka tayang benda-benda macam ni. =.='
pergi dewan makan,surau,sekolah (untuk activity petang2), prep senang citer pergi mana-mana memang kena pakai la. 
that's suck!!

pastu  para junior yang innocent ni kena amik sign para senior. 
aku rasa semua sekolah ada orientasi macam ni. ni paling best bagi senior. kan kan kan?
time nak amik sign tu senior memang demand baik punya. tapi aku rasa dorang bertimbang rasa lagi la. tak mintak benda aneh-aneh macam suruh basuh baju ke. bagi surat cinta kat admire dorang ke. fuuhhh!!! selamat aku. 
paling-paling pun kena nyanyi lagu sifir siput tu. pergh!!! boleh teleng kepala kau. 
ada dalam 60 lebih senior. 
amik kau! kalau semua mintak sifir siput tu.... hmm.. lu pikir la sendiri. 

tapi ada jugak 2 3 orang junior yang degil @ buat kepala sendiri tak amik sign dorang. amik sign senior dorm dorang je. aku la orangnye. wakaka
tapi tak kantoi. :P yang lain kantoi. 

aku bukan tak nak mintak sign. tapi malas la. banyak lagi kerja aku nak buat dari layan kerenah dorang yang tah pape. demand macam-macam.
memang la mengeratkan silaturrahim. tapi actually aku pun tak tahu niat sebenar dorang. XD
orientasi tu tak habis sampai situ je. ada lagi. tak ingat sangat la. 

ragging tu harus kan?
yang innocent pun kena. kan bika? haha
aku tahu kau tak salah. dorang yang sakit hati. takpe bika. lumrah dunia. sakit hati tu harus. 
 benda dah lepas. kalau ingat balik dah jadi sweet memory. :)

############################

2009
aku pulak jadi senior. wee~~~ saya suka!!!
i jadi biro u!!
tu yang best sebab aku boleh conquer hostel. :P

time orientasi junior tak best.
aku rasa macam aku pulak jadi junior. siot tol!
aku suruh dorang buat kad macam ni. dorang mintak macam tu. 
"eh eh! sapa junior sapa senior ni! ini sudah lebih!"
macam-macam lagi la. aku tak pernah sound junior sebab aku pernah jadi junior and aku dah rasa apa yang dorang rasa. 
"kau nak buat apa tu kau punya pasal. tapi kalau sampai warden@cikgu kata aku tak buat kerja memang kau kena."
aku pernah sound sekali je sebab kawan-kawan aku kata aku ni berlembut sangat dengan  junior sampai dorang pijak kepala aku.

benda dorang study kat kantin waktu malam je. aku pun pernah buat gak. :P
tapi aku tak de la study dengan jantan berdua-duaan malam-malam. berpasangan.
tapi lepas aku sound tu aku minta maaf balik. 
baik kan aku. :P
aku bukan apa. aku paham. waktu tu musim mengawan. wakaka

rupanya ada sorang junior berdiri belakang aku time aku marah tu. dia boleh buat muka mintak kaki. 
masalahnya lepas dorang dah balik baru ada orang cakap kat aku. 
haaiiiisssshhhhh!!!!

mula-mula memang tak best giler duduk hostel. 
dah lama rasa best pulak. :D
orang yang duduk hostel je tau nikmat duduk hostel. :P
tapi physco bagi sape-sape yang malas belajar kalau tengok budak-budak rajin tu study. 
kenangan macam ni kat mana-mana tak kan dapat dah.
sekolah lain. u lain. poly lain. matrix lain.semua lain. 
*p/s: diari saya.

thankz for reading this entry. :)

1 awesome people:

aku said...

tak baik benci orientasi..orientasi tak benci kau pon..haha

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review