Wednesday, April 13, 2011

wakasi huruhara

story written by shaqjaja at 5:03 PM
assalamualaikum 

petang yang indah untuk update blog. :P 

lutut aku macam dah lari dari trek je ni. jalan pun macam orang dah retired 20 main bola je. semalam buat 400 cupcakes. di ulang 400. bukan 40. T_T

tu semalam punya cerita. hari ni pagi-pagi mama dah keluar dengan chek pergi hospital. so tinggal aku berdua je dengan jirah. tengah hari alif call ajak pergi JJ. teman dia makan. 
"amboi-amboi.. BF aku makan pun tak berteman.."

takpe. nasib baik aku bosan duduk rumah. teman dia pun ada faedahnye. boleh cuci-cuci mata tengok........... tengok je la pape pun. kalau aku cakap macam kau kesah.

pusing JJ 2 3 kali baru pergi makan sebab kat rumah tadi dah makan. :D

pusing 2 3 kali, masuk PAPAJOHN. usha menu je. XD
penat akak cashier tu membebel offer macam-macam. mesti dia maki hamun lepas kitaorang blah. peduli apa aku! nak kerja buat cara nak kerja. mana tau lepas ni aku promote restaurant kau ke. kaya kau nanti. tak payah belajar susah-susah macam aku. last-last pointer kau cincai je dia bagi. T_T
"minta maaf kakak :D kawan saya memang macam ni.dia tengok menu je dah rasa kenyang." 
duduk 10 minit kat PAPAJOHN, kitaorang langkah 2 tapak ke sebelah. ada KFC. ^^,

time order semua nampak sedap je... dah kenyang pun nampak sedap. tapi bukan main lama dia nak prepare benda tu. bukan banyak pun. sikit je kitaorang order. makin lama dia amik masa, makin tak sedap pulak aku tengok. ntah pape yang dia masak. sepah tak payah citer la. ni kalau kementerian kesihatan datang ni, memang tutup la KFC ni. tauke KFC buka kedai nasi lemak pulak.


korang tengok dalam iklan bukan main sedap lagi kan. ha! try order la wei!. tengok sape boleh tersenyum makan nasi ni sampai abis.



kau dapat besar ni je. saiz tu tak kesah la. biasa la kan iklan. kau ni macam tak paham pulak. rasa dia.. pergh!!!!!! bersyukur la tekak kau tak boleh bercakap.. ni kalau bagi kucing kat rumah memang dia cakar kau. tak payah kucing kat rumah la. kucing tepi-tepi jalan tu pun kalau ada yang boleh bercakap memang dia maki kau!  tak sedap weyh.....
" aku dah cakap! aku tak suka KFC. korang degil. T_T "
tu aku punya. belum alif dengan jirah punya. kesimpulannya, kau datang KFC layak makan ayam je la. nak makan nasi balik rumah je. seryes nie!!

dah semua tak sedap kan. maknanye tak abis la. kitaorang pun buat la deko bersama eric leong,kasi surprise kat pekerja KFC. amik kau. kau cakap je apa yang takde dalam nasi aku tu. semua benda aku letak. sos cili thai. sos cili biasa. pepsi. oreo krusher. roti. kentang. muntah aku je takde.

dah siap tu kitaorang pergi kaunter nak buat surprise la kononnye kan. excited mak!
"kak tumpang tanya, tong sampah kat mana?" sambil tunjuk nasi aku yang dah decorate tadi tu.
menangis akak tu sambil guling-guling kat lantai. XD

tu tipu. aku tak pergi kaunter pun nak buat surprise tu. alif dah terbalik kan bekas nasi tu kat atas meja. T_T

kalau ada nampak status sape-sape macam ni:-
"lahanut betul la korang ni! nak makan buat cara nak makan. kau ingat ni restaurant abah kau punya ke? kau kalau datang sini lagi aku letak lipas dalam order kau! biar mampos kau kat situ."
tolong komen kat dia cakap aku minta maaf sebab bukan aku punya kerja. yang deco-deco tu memang kerja aku. tapi bukan aku yang terbalikan. aku dah defense tadi. tapi apakan daya aku sebagai seorang perempuan.   ^^,

aku rasa lepas ni JJ mesti dah keluarkan notis wanted people. tak pun dah tak bagi kitaorang masuk. takpe. ^^,
" wangsa walk!! wait for us!! "
*p/s: i love u my boo. >.<

thankz for reading this entry. :)

2 awesome people:

charul said...

HAHAHAHAHA HARI@ AKU MAKAN RICE BOWL TUU! FOR FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

cik qusha said...

xsedap weyh! lahabau betul! nasib baik orang blanje. wakaka kalau x memang aq mintak duit aq blek. haha

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review