Sunday, May 22, 2011

CERITA MENGARUT APA PULAK KALI NI?

story written by shaqjaja at 3:21 PM
assalamualaikum

aku rasa nak terjun klcc sekarang ni. T_T

ceritanya macam ni... 
ececeh....
hahaha

tadi aku chat dengan kawan aku, faiz(bukan nama sebenar).
dia dari teknik gombak. tapi kat kmtj baru la nk tegur. bukan dia sombong cuma aku tak cakap dengan budak pandai. FAIZ TAK SALAH.

ok. macam ni. dia selalu je chat TAK HABIS dengan aku kat FB. 
pastu tadi tiba-tiba dia tanya kenapa aku keluar matrix.
aku rasa aku dah cakap kenapa. dia first guy yang tahu sebab dia first guy yang aku kenal kat sana.
tak pe la. dia lupa kot. FAIZ TAK SALAH.

aku cakap la yang UITM DI HATIKU tu dekat sikit dengan rumah aku. nak balik bila-bila pun tak pe. suka hati aku je. tak balik pun tak pe. tapi kau tunggu surat cinta from pihak atasan je la. course pun lebih kurang je dengan kat matrix tu. belajar pun best. facility dia pun ok. kolej terbaik. lecturer mantap. lecture hall pun besar. ada je yang kecik. tapi best jugak. lif bercakap. wifi pun ada dapat dalam bilik/lecture hall/kafe/semua tempat la. kafe besar. makanan pun ok.


tangga ni buat aku maintain COMEL walaupun dos makan dah jadi 2 kali ganda. XD
aku tabik spring kat semua yang naik tangga sambil berlari+gelak. korang memang layak sambung belajar kat sini untuk 10 tahun lagi.

ada budak yang selalu naik bas tanya aku,
"berat kau turun tak kau naik tangga hari-hari?"
aku jawap.
"aku makan sebanyak mana yang aku hilang" haha

berbalik kepada cerita pasal matrix.
kalau kat matrix tu jauh satu, pastu kalau nak balik pulak ada masa-masa yang tertentu je. before pukul 6 dah kena balik kolej. nak outing pun bukan main susah. lecture hall tak best. hostel pun kureng. kafe tak payah cerita la.
tapi mungkin lepas aku keluar, facility dah ok kot.

mungkin nanti ada yang cakap,
 "kalau kau betul-betul ikhlas menuntut ilmu kerana Allah, tempat/facility tak jadi masalah."

main reason aku keluar, hanya mak aku dan Allah Taala je yang tahu.
facility bukan sebab yang sebenar.
tu just kelebihan uitm yang aku dapat rasa untuk sementara je.
tak payah nak cakap aku demand lebih-lebih, tapi result tah kemana.

ok. actually aku bagi tahu apa yang faiz cakap kat aku tadi sampai aku rasa nak terjun klcc.
jauh betul kan menyimpang. FAIZ TAK SALAH.

lepas aku cakap dengan dia kenapa aku keluar matrix, dia terkejut. aku pun terkejut sebab dia terkejut.
bukan apa. ni mesti dia dengar cerita lain kenapa aku keluar matrix. FAIZ TAK SALAH.

aku dah agak. memang ada yang tak kena.

DIA INGAT AKU KELUAR MATRIX SEBAB AKU KANTOI MASUK HOSTEL BUDAK LELAKI.

astaghfirullahalazim.

tah sape-sape la bawak cerita kan.
kenapa aku nak masuk hostel budak laki pulak? bukan ada bf aku pun kat situ.
aku masuk nak amik apa?
curi boxer yang berbulan tak masuk mesin basuh, bau dah macam kaki bercagu?

oh pehlisssss!!!!
sejahat-jahat aku pun, aku belum gila lagi nak masuk hostel budak laki.

actually aku dah dengar pasal benda ni dah lama.
tapi aku dah lupa. benda tak betul buat apa nak ingat kan??
banyak lagi benda nak ingat. nama sebenar faiz tu pun aku tak ingat. =.='

aku tak tahu sejauh mana kesahihan cerita aku kantoi masuk hostel budak laki tu.
faiz kata memang ada budak perempuan kantoi. tapi tak tahu sape. dia ingatkan aku. FAIZ TAK SALAH.

so FAIZ, kalau kau tak bawa cerita takpe.
tapi kalau kau heboh kat orang siap tokok tambah perasa buat sedap cerita, kau tunggu aku buat roadblock depan pintu syurga.

INSYA ALLAH FAIZ TAK SALAH. :)



thankz for reading this entry. :)

3 awesome people:

n.asha said...

hahaha. jaja2. ko mmg mengarut. ok. ko xsalah. hehehe.

fazliyana abdullah said...

bapak ah asal kuar cite mcm ni doe? faiz tu sape? nak kene sebat nih

cik qusha said...

asha: haha tu la. confirm2 la aku tak salah. haha
faz: jgn faz.. anak org tuh.. haha bukan ko pna cter kt aku ke psl kes ni beb??

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review