Saturday, June 25, 2011

lolololololololololololololo

story written by shaqjaja at 1:19 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari aku banyak gelak sorang-sorang. 
tanda-tanda nak gila ni.
kalau aku gila, aku dah tau nak cari siapa. lol

first, aku banyak gelak sebab aku dah lama tak gelak.
second, aku dah tukar DP kat FB. yang ini memang betul kelakar. aku tak boleh buka profile sendiri. nanti nak gelak guling-guling.

kau mesti panas je kan? lol 

third, bila dah boring online aku baca komik shin chan tu pastu gelak sorang sorang.
bila mama tanya apa yang kelakar, aku cerita balik, benda dah jadi tak funny langsung. -,-

fourth, aku baca blog orang. aku tak tahu kat mana kelakar nya. but i can't stop laughing. seriously. 
mama kata aku gila. 

aku baca message pun gelak sorang-sorang.
kau sangat luar biasa kalau ajak mak kau baca message BF/GF kau bagi.
kau yang gila actually.

p/s: aku rasa pic ni bergerak-gerak time aku tengah buat entry ni. LOL .mystery.
p/s: still rasa nak gelak tengok pic berharga ni. XD

thankz for reading this entry. :) 

Friday, June 24, 2011

*takde tajuk*

story written by shaqjaja at 1:51 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

tahniah cik myza sebab jadi follower ke 35 saya. dan tahniah juga kepada saya sebab jumpa blog cik myza.
actually aku dah salah klik dan TERfollow blog sendiri. *loser*

faz kata blog aku cantik *refer shoutbox*. 
aku tahu faz. kau mesti bosan tengok aku tukar layout blog ni every month kan. and ayat kau tu suruh aku stop change my layout. kan kan kan? haha
haha aku pun bosan tengok layout blog aku yang sama ni je. pink tu dah nampak suram la. :P

anyway, kenapa kita aku je rasa bosan baca entry panjang berjela macam utusan PM time hari guru tu?
aku jadi bosan sebab aku tak kenal blogger tu. 
kalau kenal, memang tak bosan. buat la berjela sampai 7 hari 7 malam tak habis baca pun, aku still tak boring. 
nak-nak yang suka buat blog macam diari sendiri kan. haha

jangan terasa ok. aku tak refer siapa-siapa. jangan cari nama korang kat sini.
ni blog aku. aku post apa yang aku rasa. 

sebab tu aku tak harap orang follow aku. sebab aku tak post benda menarik kat sini. :D
semuanya tentang hidup aku yang huru hara ni. 

peace no war ok! 
aku follow blog korang sebab blog korang best and awesome.

p/s: cik myza, aku tak tahu kenapa aku tak bosan baca entry kau yang berjela tu. haha tahniah! nak hadiah beli sendiri. :P

thankz for reading this entry. :)

Wednesday, June 22, 2011

cinta muka buku kali ke-2

story written by shaqjaja at 11:54 PM 2 awesome people Links to this post

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo…
Benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo...
Ini cinta remaja ku..

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

p/s: rasa nak gelak guling-guling dengar lagu ni.
thankz for reading this entry. :)

KTM, i 'LOVE' u "SWEETHEART"

story written by shaqjaja at 5:45 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

3 4 hari lepas aku pergi satu tempat ni. 
the only public transport yang ada kat situ is KTM. memang aku fikir 10 kali la nak keluar ke tak.
tuhan je yang tahu macam mana tak suka nya aku dengan KTM tu. macam musuh keturunan pulak.

bukan apa. yang guna KTM tu punya la ramai. macam KTM ni satu-satunya public transport kat malaysia ni. macam bas, LRT semua tak de orang guna. -,-'

pastu yang naik tu pulak memang tak de manner! shit!
jangan berebut boleh tak? aish! menyakitkan hati betul la. 
orang macam ni la yang buat aku meluat nak naik KTM.
kalau budak-budak or teens yang perangai tak senonoh tu aku boleh terima la. (dah biasa jumpa)
ni dah tua. maksud aku between 30-40. 
omg!! pakcik boleh tak show some respect? 
and yes. lelaki yang selalu nya macam ni. 

tapi tak semua perangai macam ni. 70% je. 
haha ramai betul. tapi memang ramai. 

tak pela. ni last kot aku guna KTM ni. lepas ni jangan harap la aku nak naik KTM tu lagi.
mak rela jalan kaki nyah! 

pastu lepas kahwin tunjuk la kaki kau yang berkematu sebab banyak jalan tu kat laki kau. di halau nya kau nanti. baru kau tahu jantan tu sayang kaki ke sayang bini. :P

anyway, aku salute la insan yang terus gunakan perkhidmatan KTM tu dengan penuh kesabaran. (aku tahu korang pun sebenarnya tak de pilihan lain).

contohnya ijue. aku tak tahu macam mana kau boleh survive dalam tu beb. 
kau hebat haizum zamani. 
kalau susah sangat kau fire je. tak pun call aku dengan kak tie. kita orang sudi tolong kau fire. 

p/s: aku bukan merugut dengan KTM. tapi tak suka dengan manners orang yang naik KTM ni. 


thankz for reading this entry. :)

Wednesday, June 15, 2011

it's not funny ok!

story written by shaqjaja at 8:47 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

pagi tadi time azan subuh aku bangun dengan terkejut. 
selalu bangun subuh 6.30 a.m. dah takde orang. semua dah pergi sekolah/kerja.
ni aku bangun ada orang tengah iron baju.
dalam kepala otak ni macam-macam aku fikir.

"eh. aku dah solat maghrib ke belum ni?"
"ni azan isyak ke ni?"

pastu baru aku sedar. rupanya dah subuh. bukan isyak.
tapi tak terus solat. tetap jugak tunggu 6.30 a.m.

lepas dah sedar sebenarnya dah subuh, rasa nak gelakkan diri sendiri. 

ni bukan tidur tak basuh kaki. ni tidur tak baca doa. -,-


thankz for reading this entry. :)

Tuesday, June 14, 2011

saya belum kahwin lagi la makcik

story written by shaqjaja at 1:13 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

settle satu masalah, datang lagi satu masalah. -.-'
apa la nasib aku. boleh gilo macam ni hari-hari.

btw, semalam ada sorang makcik ni datang rumah aku. mak cik-mak cik la sebab ramai kan. time tu aku tengah pegang baby sha. then ada satu makcik ni cakap

"eh dah bercucu kau ye yah" dengan muka tersengih-sengih.

aku actually tak kisah. sebab every time aku pegang baby, orang cakap benda yang sama. lagi pun baby sha comel kan. sebab tu aku tak pegang baby tak comel. -.-'


aku tak sangka pulak yang makcik tu serious. -.-'
saya baru 19 makcik. kalau saya kahwin pun, seluruh warga wangsa maju ni saya jemput. 
zaman sekarang kalau umur 19 dah ada anak mesti orang pandang serong. 

"tu ada la tu benda dia buat. umur baru 19 dah ada anak" modal gossip girl bersembang.

kesian kan. niat dah murni nak kahwin awal. elak fitnah. maksiat. dia boleh pulak bantai fitnah tah pape.
dunia dunia...

kalau macam ni la, mampos la aku nak kahwin awal. tak tercapai la impian aku. 
T________T
tapi memang tak la nak kahwin awal. mama kata lepas habis degree kerja dulu 5 tahun. baru boleh kahwin. 
haha gatal ye kau! kahwin laju aje!

***************************
tadi adik aku main game kat fb. aku tanya macam mana nak main game ni.
dia kata kutip sampah. -,- 
tourist (mat salleh + negro) datang buat sampah, lepas tu orang melayu kutip. 

apa kejadahnya kau main kutip sampah?? dah takde game lain ke?
kat rumah buat sampah. dalam game kemaruk nak kutip sampah.


thankz for reading this entry. :) 

Monday, June 13, 2011

banyak cerita

story written by shaqjaja at 1:57 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

pagi tadi aku bertungkus lumus menukar background tumblr. nak buta mata tengok banyak sangat theme. haha MINE

ok next.

baru lepas sentap. baca cerita dengong yang malang. sebuah kisah sedih yang menyentap. salah baca, esok tak bangun subuh la aku. 

ok. bukan nak cerita pasal tu.
bukan jugak nak mengumpat. apatah lagi judging. 

budak-budak baru nak up ni kena pandai pilih kawan. kalau tak reti maka hacurlah masa depan. 
dulu pakai tudung. tutup sini sana. jumpa budak ni, buka semua benda. asal boleh buka, kau buka.
takpe. asal kau rasa kau cantik macam tu, go on. kau punya pasal. badan kau. dosa kau. 

bukan nak kata apa. aku sendiri pun tak perfect. :) 

semakin hari kubur memanggil-manggil. berubah lah kearah kebaikan.
aku sendiri pun senang termakan pujuk orang. orang cakap sikit aku dah terpengaruh.
so kalau aku salah, sila cakap. jangan simpan. aku tak kisah kalau orang nak tegur kalau aku buat salah. 
kita tak payah gaduh-gaduh. benda boleh settle kan?
 cuma cakap baik-baik la. cakap pakai mulut. senang kan? tambah sikit kepala otak. jangan la ikut sedap mulut je. nasihat orang ni biar la kena caranya. 
kalau kau marah-marah orang buat salah, tapi kau pun buat benda yang sama, kau layak di caci maki. 
ok tu tipu. kau layak senyap.

p/s: thankz alot mek cah. baru baca hari ni. mulut aku ni ada masa juga dia senyap. time tidur. :P
      pian. klik kat sini. bukan iklan tau. ni ads free blog ok. 


thankz for reading this entry. :)

Sunday, June 12, 2011

jogging a.k.a jalan-jalan je

story written by shaqjaja at 8:59 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari ni aku pergi jogging jalan-jalan. then ikut la satu jalan ni. jalan ni orang tak lalu sebab ada anjing yang suka kejar orang tak tentu pasal. aku tak pernah kena pun. aku lalu pun anjing tu jeling-jeling je. 
then tadi datang penyakit anjing gila tu, tak pasal-pasal kena kejar. anjing betul! aku pun lari macam nampak hantu. aku lari sebab adik aku lari dulu. then dia buat muka tak salah cakap sape yang lari dulu tadi. adik aku satu lagi rilek je cakap "shuh shuh" hahahahhahahahhahaha 
bodoh punya anjing! dasar anjing!
main kasar ye kau. kelar leher kau tahula.

tapi hari ni tak ramai pulak yang jogging. orang berdating je ramai. teman kawan dating la. jumpa bf kat taman then gaduh, baling-baling sim card. kantoi la tu. hahaha dunia.... dunia...

sepanjang jalan tu ramai gila mat indon. macam ada projek besar je. haha 
yang tak tahan, ada 2 mat indon ni masuk dalam sungai a.k.a longkang, snap pic. lol
tak boleh beza ke sungai dengan longkang. bau dah macam haram pun tak reti?
mana aku tahu tu indon? tengok dressup, muka, gaya jalan. haha yang ni tak boleh sorok.

p/s: alif, kau tak payah nak gelakkan aku sangat la. kau pun sama je. penakut juga. muka je legend. anjing tu belum buat pape dah plan nak terjun longkang. hahaha loser! 


thankz for reading this entry. :)

Saturday, June 11, 2011

usm dan uitm

story written by shaqjaja at 10:25 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

takde kaitan dengan uitm. 

suatu petang lepas lecture chemist.

lec: eh! awak semua dah apply usm belum?
orang lain:  dah!!!!!
aku: ha? upu dah buka ke? kenapa aku tak tahu? apa dah jadi ni? takde orang cakap kat aku pun! siot betul!
insan: untuk usm je. ni takde dalam upu. kau tak apply ke?
aku: kau tak cakap pun. eh. bila dia tutup?
insan: ntah.
lec: esok dah tutup tau! hari ni last. eh awak ni. tak alert la.
aku: ???????????????? kenapa tak cakap esok je. =.='

so kepada kawan-kawan aku yang dapat tu pergi la ok. :)
yang nak sangat tu pun tak dapat. peluang dah ada depan mata tu. tinggal nak daftar je.

btw, gud luck atie untuk driving test kau isnin ni ye! :)
and get well soon ye ama. 
aku tak putus doa untuk korang. :)

sebelum tu, natang ap eh rilek.net nie? tolong explain. apa beza dengan fb? aku rasa nak gelak guling-guling je tengok benda hijau ni. haha


thankz for reading this entry. :)

nothing change

story written by shaqjaja at 7:55 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

chill ok. aku still sayang kau macam dulu. :)
nothing change. :)
just pretend like nothing happen. 
kita go on macam ni kan best.
ikut cara aku pulak. 
ok???
jangan risau. mesti survive punya. 


thankz. :)

Friday, June 10, 2011

i'm sorry sayang. :'(

story written by shaqjaja at 6:44 PM 0 awesome people Links to this post
When I'm nervous I have this thing yeah I talk too much
Sometimes I just can't shut the hell up
It's like I need to tell someone anyone who'll listen
And that's where I seem to fuck up, yeah
I forget about the consequences
for a minute there I lose my senses
And in the heat of the moment 
my mouth's starts going 
the words start flowing

But I never meant to hurt you
I know it's time that I learnt to
Treat the people I love like I wanna be loved
This is a lesson learnt
I hate that I let you down 
and I feel so bad about it
I guess karma comes back around 
cause now I'm the one that's hurting yeah
And I hate that I made you think 
that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect
no, no, no, no, no, no, no
nobody's perfect


If I could turn back the hands of time
I swear I never wanna cross that line
I should of kept it between us 
but no I went and told the whole world how I feel and oh
So I sit and I realize 
with these tears falling from my eyes I gotta change if I wanna keep you forever
promise that I'm gonna try


But I never meant to hurt you, I know it's time that I learn to
Treat the people I love like I wanna be loved
This is a lesson learnt and 
I hate that I let you down 
and I feel so bad about it
I guess karma comes back around 
cause now I'm the one that's hurting yeah
And I hate that I made you think 
that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect
 no, no, no, no, no, no, no
nobody's perfect

Im Not a saint no not at all
but what I did it wasn't cool
But I swear that I'll never do that again to you
I'm not a saint, no not at all, 
but what I did it wasn't cool
But I swear that ill never do that again to you.
I hate that I let you down
 and I feel so bad about it
I guess karma comes back around
cause now I'm the one that's hurting yeah
And I hate that I made you think
that that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect no

And I hate that I let you down and I feel so bad about it
I guess karma comes back around 
and I'm the one that's hurting, yeah
And I hate that I made you think
 that the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
Cause nobody's perfect
 yeah yeah
Dont tell me, dont tell me
You cant forgive
No
Because nobodys perfect

Tuesday, June 7, 2011

bila bestfriendforever terJATUH cinta kat boyfriend sendiri

story written by shaqjaja at 1:02 AM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari malam ni kita akan membincangkan cara-cara nak settle masalah bff yang berperangai aneh buang tebiat nak mampos pergi rampas bf bff sendiri. yang tak de bf pun boleh baca. langkah persediaan untuk bakal bf tak sedar diri.

actually ni bukan cara-cara nak settle masalah. ni cara-cara AKU settle masalah. 
so don't try this at home. just read at home.


macam mana nak settle masalah ni? tengok mood la.

jaja time baik :D

mula-mula kau tanya dulu. siasat dulu kan. jangan main terjah je. mana tahu salah sent ke. kalau betul siap buat pengakuan cakap "sorry beb, aku terSAYANG dia. tak sengaja. hehe kau tak marah kan?"

takpe la. aku mengalah. aku rela la berkorban demi kawan. kawan baik pulak tu kan. nak-nak dia yang jadi pihak ketiga time zaman jual mahal dulu. boyfriend jahanam macam ni bersepah kan. kawan baik macam ni pun bersepah jugak. hahaha mungkin bf aku tu tak cukup kasih sayang. belaian pun tak cukup.

tak kisah la. kalau bff aku nak sangat kat bf aku, amik je la. belai la hari-hari. aku cari lain. maybe dia bukan untuk aku. nasib baik before kahwin dia kantoi. kalau lepas kahwin? bermadu la aku. tak nak woi!! bermadu dengan orang lain takpe. senang je nak maki hamun. dasar perampas. 

so, kepada kawan-kawan baik, jangan jadi backstabber ok. kalau nak cakap elok-elok. kita settle cara baik. nanti aku boleh jadi pengapit. :D

jaja time bulan penuh. XD

kalau time macam ni memang aku dah takde nak siasat menyiasat. buang masa, tenaga, air mata, hingus, and etc. ni bukan bff ni. ni b!tc#. jahanam betul. nak, cakap!! aku bagi je. tak payah banyak bunyi. 
kau main tikam belakang ye. pijak muka kau tahu la. depan bukan main baik je kau. pijak semut tak mati. belakang kau main sayang-sayang dengan bf aku. 

bf pun dasar barua. agak-agak la nak main kayu tiga empat pun. bff ni der. malu la aku! nak letak muka kat mana? bulls#it betul.
bf macam ni memang tak layak di sayang-sayang. di lempang-lempang je.
tak pe. kau buat kat aku, esok-esok kena atas batang hidung sendiri baru kau rasa macam mana kan!
aku gelak guling-guling je.

the real jaja. :) (:

(the real jaja tak siasat. air mata terus jadi macam air paip.)
first of all, aku tak de kawan yang macam ni. backstabber. sebab tu nama dia bff kan. pandai jaja cari kawan. kalau ada pun kan, (sebab ni memang citer pasal bff) aku redha je la. aku bukan jenis nak gaduh dengan kawan sebab lelaki. ohh pehlis la!! bersepah lagi la lelaki dalam dunia ni. bodoh la aku nak berebut bf. 
bukan tak sayang. tapi kawan tu lagi penting. aku susah aku cari kawan. senang pun aku cari kawan dulu. bf no 2. sebab tu aku selalu gaduh dengan epul. =.=' macam shit je.
tapi lepas aku dah break dengan bf aku sebab bff aku, mesti la hubungan tu dah renggang sikit kan. rapat pun tak macam dulu la. tapi kawan tetap kawan. sekali kawan selamanya kawan. (tak de istilah sekali couple selamanya couple. aku pijak karang!) 
boleh ke kau tengok bf ex-bf korang wall-to-wall manja-manja dengan bff korang? aku tabik spring la siapa boleh baca sambil tersenyum manja tanda gembira tak terkata. 
maklumla.. kawan baik selamanya la katakan. selamanya tu point.


kesimpulannya kat sini, i'll do anything for my friends. and aku harap aku takde bff yang backstabber. 
tapi dalam kes ni salah siapa ye?
bf ke yang salah sebab melayan+gatal+tak sedar diri?
or bff yang tak malu+backstabber?


thankz for reading this entry. :)

Sunday, June 5, 2011

contest bijak kira bersama cik dot.

story written by shaqjaja at 6:01 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

entry ke 2 hari ni untuk join contest waeda alias.
 kira berapa orang dalam pic ni. sape tahu tolong la bagi tahu aku. 



setelah di amati lebih kurang setengah jam. ulang kira kurang dari 40 kali, aku rasa ada 17 orang. kan kan kan????

so aku kalau boleh nak tag seramai yang boleh. biar dorang pun serabut jugak nak kira.


ramai la sangat 4 tu kan. haha

thank you waeda alias. :)
and gud luck people!

thankz for reading this entry. :)

happy birthday to me

story written by shaqjaja at 10:49 AM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

 hari ni sangat best sebab hari ni 5 jun. :P
tapi tak best sebab 5 jun jugak.

happy birthday to me!!
yeay! aku dah 19 walaupun secara fizikal memang tak layak 19 sebab macam dah 20++. well bukan nak bangga kat blog sendiri ke apa, tapi ni kan blog aku, so tak pe riak sikit. haha

luaran tak layak 19, dalaman apatah lagi. 
serangga pun aku still takut. 
=.='

btw, thankz a lot kat sape-sape yang wish tu ye.
thankz sangat-sangat. 

faz, kau the best sayang. thankz ye buat entry pasal aku. *rasa nak nangis. 
rindu gila nak mati kat kau. T____T

atie, wish kau memang buat aku rasa nak nangis hentak kaki depan lappy. haha
thankz ye beb. 
thankz sebab selalu ada dengan aku. :D
even kau jauh pun tapi rasa macam dekat je. *jiwang pagi-pagi

thankz mek cah sebab jadi orang pertama wish aku. kat fon, tu memang aku appreciate gila!
sayang mek cah ketat-ketat. :D

sorry botak sebab call kau 2 pagi minta wish. haha

alasan epul wish lambat sebab nak bagi chance kat orang lain wish dulu memang aku tak leh terima.
dont be ridiculous la sayang. tapi takpe. aku tau kau sedih. aku pun sedih. 
kesian kan. kenapa mesti 5 jun???

ammar, cepat sembuh ok. nanti wish kat aku. :D :D :D
aku tunggu ni. :)

and lastly, thankz kat kawan-kawan aku sebab jadi kawan aku. haha
ikhlas ni.
korang terbaik sebab jadi kawan aku. yang bukan kawan aku tak terbaik. 
haha mengarut pagi-pagi. sorry sorry.

orang wish je aku kata nak menangis sebab terharu. haha
terharu + sedih tau. 
T__________T


thankz for reading this entry and all those wishes. :)

Saturday, June 4, 2011

i wish for a miracle

story written by shaqjaja at 8:27 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

guys, nak minta tolong. doa untuk kawan aku. dia accident and koma.
doa supaya dia tak apa-apa. semoga ada peluang ke-2 untuk dia.
even tak rapat dengan dia, tapi sedih sangat.
tolong ye. aku belum ready nak hilang siapa-siapa.
thankz.

to saiful, jangan sedih-sedih ok. aku pun sedih. 
doa banyak-banyak untuk dia.
be strong sayang. 
everything will be ok. insyaallah.
i will always be here for u.


thank for reading this entry. 

adinda evans lagi.

story written by shaqjaja at 7:17 AM 1 awesome people Links to this post
assalamualaikum

nampaknya aku bangun pagi dan terus update. 
macam dapat ilham dalam tidur pulak kan. haha

sejak dua menjak ni kan, aku rasa macam dah lain la. rasa macam ada orang lain dalam diri aku ni. *PANG!
pasal benda kecik je aku terus rasa nak marah. contohnya tak boleh la bagi tahu. kena gelak je nanti. tak pasal-pasal seminggu jadi modal orang nak bahan. =.='

ok. actually aku ada baca blog sorang insan ni.
dia ada cerita pasal adinda evans tu. *dia lagi....

actually....
entahla. tak tahu macam mana nak cakap.
baca sendiri. 


"Amir memberitahu gambar Adinda Evans itu sebenarnya diri beliau yang dimekapkan. Dia memainkan watak seorang lelaki dan wanita pada waktu yang sama."

haha watehel??
sampai macam tu muka amir tu diorang kerjakan. sungguh memalukan. haha
tapi cantik je aku tengok adinda evans amir tu pakai macam tu. 
tapi papepun, watak adinda evans tu sumpah menjadi sebab dia dah boleh menaikkan marah orang ramai yang masih dara mahupun dah tak de dara. :D joking!

hahaha dunia... dunia...


thankz for reading this entry. :)

Friday, June 3, 2011

anak tak de dara cik kiah.

story written by shaqjaja at 3:38 PM 4 awesome people Links to this post
assalamualaikum

entry ke 2 untuk hari ni. 
kali ni bukan nak cerita pasal sime darby lagi. haha

aku cuma nak bagi tahu yang......
entahla. kenapa nak kecoh-kecoh kan pasal diri sendiri dah takde dara. 

bukan nak komen pasal dara kau ke apa kan. dara kau. lantak kau.
cuma tak payah la nak bagi tahu satu dunia yang kau dah tak de dara.
nak cakap kau jujur la. apa la. 
tu bukan jujur. tu sikit lagi nak jadi bangang.

tak pela. suka hati la. 

sekarang memang susah ke nak jumpa perempuan yang still virgin?
kat bb tu memang bersepah ye?
nampaknya lepas ni tak payah pergi bb la kan. *cetek sungguh akal aku. XD

tapi kan.. lelaki-lelaki kat luar sana mesti dah risau kan. 
takut kahwin nanti dapat bini dah tak de dara. nauzubillah.

so cari la perempuan yang elok-elok, pakai tu biar senonoh sikit.
bukan aku nak kata yang bertudung tu baik-baik semuanya. 
tapi lu piki la sendiri.

siapakah yang buat pangakuan berani mati tak tahu malu bagi tahu diri sendiri dah tak virgin ni????????
haha cari la sendiri.

semoga dia dah sedar salah dia. 


thankz for reading this entry. :)

kemana menghilang?

story written by shaqjaja at 2:24 PM 1 awesome people Links to this post
assalamualaikum

mari kita bercerita pasal sime darby lagi ye. sima darby cari aku macam nak kutip hutang pulak.
teRIAK pulak. haha 
dia call aku pagi-pagi buta pukul 11. dengan suara bangun tidur aku angkat call dia.
rasa macam orang paling dungu dalam dunia sebab tolak rezeki. tapi tak pe. 
anggap je takde rezeki walaupun aku yang tolak rezeki. T_________T

ok. bukan nak cerita pasal tu. just nak bagi tau....
5 JUN ni birthday aku. WELLLLL. saja nak bagi tau. hahahaha

lupakan yang pasal birthday tu. 
actually baru balik dari rumah nenek. kenapa tunggu cuti sekolah baru nak pergi sedangkan aku bukan sekolah pun. haha tu lumrah. sebab dah biasa tunggu cuti baru nak keluar. haha kalah budak sekolah.

aku pergi 4 hari je. tadi pun rasa berat je nak balik. tinggalkan nenek sorang-sorang. atuk ada tapi macam tak de. kalau dah senyap je memang tak tahu la kan ada ke tak. ok! tak baik cakap macam tu kat atuk.

rumah nenek best sebab nenek gua brutal. haha
nenek dah tak macam nenek. macam kawan. gelak-gelak. bahan-bahan. 

lagipun boring kat rumah kan. baik pergi rumah nenek. ada jugak benda nak buat. walaupun aku tak buat. :P
tapi aku kena dera cabut rumput pakai tangan. 

malam-malam pulak lepak kat luar sampai pukul 12. berembun.
kat rumah aku duduk luar pukul 1 pun tak rasa macam berembun. berasap je. haha

bangun pagi dapat hirup udara segar.
kat rumah?? hidu la asap bas. =.='

dengar macam best tapi kenapa pergi 4 hari je???
actually aku rindu mak aku. T____T
plus nak online. haha


thank for reading this entry. :)
 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review