Wednesday, June 22, 2011

KTM, i 'LOVE' u "SWEETHEART"

story written by shaqjaja at 5:45 PM
assalamualaikum

3 4 hari lepas aku pergi satu tempat ni. 
the only public transport yang ada kat situ is KTM. memang aku fikir 10 kali la nak keluar ke tak.
tuhan je yang tahu macam mana tak suka nya aku dengan KTM tu. macam musuh keturunan pulak.

bukan apa. yang guna KTM tu punya la ramai. macam KTM ni satu-satunya public transport kat malaysia ni. macam bas, LRT semua tak de orang guna. -,-'

pastu yang naik tu pulak memang tak de manner! shit!
jangan berebut boleh tak? aish! menyakitkan hati betul la. 
orang macam ni la yang buat aku meluat nak naik KTM.
kalau budak-budak or teens yang perangai tak senonoh tu aku boleh terima la. (dah biasa jumpa)
ni dah tua. maksud aku between 30-40. 
omg!! pakcik boleh tak show some respect? 
and yes. lelaki yang selalu nya macam ni. 

tapi tak semua perangai macam ni. 70% je. 
haha ramai betul. tapi memang ramai. 

tak pela. ni last kot aku guna KTM ni. lepas ni jangan harap la aku nak naik KTM tu lagi.
mak rela jalan kaki nyah! 

pastu lepas kahwin tunjuk la kaki kau yang berkematu sebab banyak jalan tu kat laki kau. di halau nya kau nanti. baru kau tahu jantan tu sayang kaki ke sayang bini. :P

anyway, aku salute la insan yang terus gunakan perkhidmatan KTM tu dengan penuh kesabaran. (aku tahu korang pun sebenarnya tak de pilihan lain).

contohnya ijue. aku tak tahu macam mana kau boleh survive dalam tu beb. 
kau hebat haizum zamani. 
kalau susah sangat kau fire je. tak pun call aku dengan kak tie. kita orang sudi tolong kau fire. 

p/s: aku bukan merugut dengan KTM. tapi tak suka dengan manners orang yang naik KTM ni. 


thankz for reading this entry. :)

3 awesome people:

wanderer said...

isk2....sob2...
aku terharu bile ade org faham kesengsaraan aku..
sayang kau ketat2..huhu~~

cik qusha said...

haha aku paham kau sengsara. nanti aku buat kan satu transport tk kau. public x bpe nk public la. sbb kau sorg je boleh pkai. haha

wanderer said...

bole kate private la tu kan..sebab aku sorang je yg pkai..
rase cam ffffofular je dpt naik mende yg private2 nih..hahahak

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review