Sunday, July 10, 2011

jaja membebel. lol

story written by shaqjaja at 3:25 PM
assalamualaikum

idea dah makin berkurang. baran semakin bertambah. setiap masa rasa macam nak marah orang je.

"kau ni aku hentak kat dinding karang!"

haha ayat tu je hari-hari. nak marah je keje. yela. nama pun penganggur full time. -,-'

aku bukan nya marah tak memasal. tu gilo namanya.

adik aku nak UPSR sorang. PMR sorang. lepak je macam aku. tengok tv. makan. tidur. sebijik sebijan! kadang-kadang aku fikir, siapa yang dah habis sekolah ni? 

 kalau dah pandai tu aku memang tak heran la kan. kau tidur la sampai mampos. main la sampai tak ingat nak balik. kalau kau tak balik aku la paling bahagia.

tapi masalahnya kat sini bila tengok report card,,, 
uuuuggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh...........
buat aku rasa nak pijak-pijak je report card tu. report card ke buku mewarna ni? macam-macam colour der!

bila tegur kata, buku basah la, buku tinggal kat sekolah la, buku hilang la, buku cikgu pegang la.
bullshit punya alasan!
alasan tu satu. menjawap pulak tu. 

"alah,, kaklong pun 3A je UPSR."

watafak punya alasan. aku 3A pun at least aku try. ada usaha. 
kau? kau ada? nak bandingkan aku dengan kau pulak.
kalau kau lebih 1A dari aku, aku berani la jilat tapak kaki kau!



belajar malas. ada hati suruh orang doakan. memang la tak salah. tapi kalau diri sendiri tak nak tolong diri sendiri memang tak la nak 5A kan. 

nasib baik la mak aku hidup lagi. ada 24/7 kt rumah. kalau tak memang berbirat la muka dengan tangan kau. aku tak bagi kat kaki. orang tak nampak. kalau kat muka tu nanti orang tanya boleh la dengan bangga kau cakap "aku malas belajar. kakak aku bagi satu line kat muka. esok dapat lagi kot sebab esok aku dah plan nak main sampai subuh"

yang aku pelik kenapa dulu kalau aku malas laju je mak aku amik segala benda kat depan mata nak bagi freegift kat aku. 

sekarang? mak aku cakap je dengan dia. cakap je nak kemana? bila adik aku tukar topic je, mak aku pun join la sekali dengan topic bongok dia tu.

setakat ugut mak aku tu dia dah tak heran. sebab dia tahu mak aku pandai cakap je. bukan buat pun.

dia ni kalau dia dapat 1 JE C, memang aku gelak la kuat-kuat kat muka dia!

tak puas hati lagi ni. setakat kecoh kat blog memang dia tak kan belajar juga.


thankz for reading this entry. :)

1 awesome people:

Asha said...

garang ko jaja.

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review