Tuesday, July 5, 2011

ni la punca aku tak nak online

story written by shaqjaja at 4:58 PM
assalamualaikum

online salah. tak online pun salah.


 story 1.
tadi aku online then ada sorang mamat ni tegur kat chatbox. 
aku dah blocked dia la. so tak boleh nak tunjuk. =,='
tapi aku ingat sampai mati la apa dia cakap kat aku.

GILA: ai
HQ: ye?
GILA: nak kenal boleh?
HQ: kita tak kenal ke? macam pernah tengok je. sory la. sebab usually saya tak approve strangers. :)
GILA: tak kenal la. awak salah orang ni.. 
HQ: habis tu yang awak add kawan-kawan saya tu? awak memang suka add strangers eh?
GILA: a ah. saja-saja.
HQ: ........
GILA: kalau tak kenal takpela. saya tahu awak ada boyfriend.
HQ: hahahahahhaha awak stalk saya ke? saya tak layan la jantan kat fb. kalau nak jadi kawan tu takpela. 
GILA: takpela. saya pun tak layan perempuan kat fb sebab banyak perempuan  murahan. bye
HQ is offline and remove you from friend list and blocked you LOSER!

DP aku punya aneh tu pun ada lagi yang datang nak try?
wall aku penuh dengan komen mengarut tu kau tak nampak ke?
aku yang sikit punya kasar ni kau tak perasan ke?
lain kali before nak try, tengok orang la. stalk betul-betul.
 jangan main terjah.
nasib baik aku tak on capslock tadi.
kalau tak.......

BRING IT ON!!

p/s: kalau gentle, datang balik la minta maaf! 


story 2.
cantik.
stylo.
pandai.
 hot. 
peramah
slut

"wei kau cakap jantan mana tak nak perempuan macam ni?!!!!"

yang tu dah boleh buat aku cukup jeles dengan kau. 
TT_____________________________TT
 dah tu dapat pulak scholarship.
berganda-ganda aku jeles dengan kau. 
*yang slut tu aku xjeles langsung.


story 3.
kalau buka blog mesti perempuan cantik tahap bidadari punya. 
bukan blog yang cantik. 
tuan blog.
*takde makeup aku tak tahu la.
jeles siak!!!! 


.:: sesi motivate diri sendiri ::.

rezeki kat mana-mana kan. tuhan dah tetapkan rezeki kau banyak ni, takat ni. amik je. 
jangan nak sibuk-sibuk dengan rezeki orang lain. cuba bersyukur. 
jangan nak bandingkan apa yang kau takde dengan apa yang orang lain ada. 
bandingkan apa yang kau ada dengan apa yang orang lain takde.
Thank You Allah. Thank You for everything. 

SEMUA CIPTAAN TUHAN TU CANTIK.
tapi cantik luar je takde makna apa-apa. dah tua muka nanti sama je berkedut juga. 
kalau muka cantik perangai tak cantik pun tak guna ye tak?
dah sempurna macam ni pun dah ok. 
asal boleh beribadat, balajar tu dah cukup baik.  
semua ni dunia je. kat akhirat nanti kita semua sama. 
dulu dia yang cantik semua orang duduk sanjung tu orang dah tak pandang lagi dah. 
semua sibuk fikir amalan sendiri. 

"kenapa dulu aku asyik fikir pasal apa yang dia ada sampai tak sedar apa yang aku ada."

chill jaja. :D 
jangan baca blog orang lain lagi dah. baca blog sendiri je. haha 
jeles dengan diri sendiri tak pe.
lega dapat luah kat sini.


thankz for reading this entry. :)

9 awesome people:

Syahirul said...

hi coh melll GAHAHA

cik qusha said...

ha?

dzafira said...

Yg stori kedua tu pasal sape hah??? Nak sgt tahu.. huahahaha

cik qusha said...

ada budak cantik tu dia dpt scholarship. lol aku jeles gila ni. hebat siak english dia.

dzafira said...

Aku macam tau je sape.. tapi taktau la orang yg aku pikir tu sama ke dengan manusia yg ko maksudkan. tang cantik, stylo, pandai, hot,
dan peramah sume ada la kat dia.. tang slut tu aku taktau la plak.. ;p

charul said...

iron lady huehuehue

cik qusha said...

zaf: hahaha kau knl dia ke? dia pn dpt scholarhip? tp yg ni mmg slut. aku tgk dgn mta aku sndri.
carul: spe iron lady?

charul said...

kau leee. ade double meaning kat sinu huehuehue

cik qusha said...

kau cakap sentiasa double meaning. :P

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review