Tuesday, January 31, 2012

azam sebelum masuk u dan apa yang jadi sebenarnya bila dah masuk u

story written by shaqjaja at 3:41 PM 3 awesome people Links to this post
assalamualaikum

aku terjumpa entry ni. 

tak nak main-main dah time degree nanti. (boleh ke nak main-main?)
bangun pukul 5, solat sunat, solat subuh, mengaji then study sementara tunggu nak pergi class.
kat class, focus 101%.
tak nak maggi mahupun nescafe or whatever cafe.
balik je terus revise apa yang dah belajar time lecture tadi.
time maghrib tak nak online. (kantoi online time maghrib)
solat maghrib, mengaji, zikir.
nak kurangkan cakap, gelak, bahan orang.
hidup dengan buku je 24 jam. struggle macam nak mampos. study sampai muntah hijau.
malam pun nak tidur awal. tak de dah tumblr, blog, fb, twitter mengarut-ngarut ni.
tak de istilah "weekend". 


geli pulak bila baca balik. menatang apa yang aku mengarut ni. =,='

actually ni angan-angan sebelum masuk UiTM dulu. sebelum jumpa 7 helai makhluk luar biasa. sebelum kenal dunia. sebelum kenal uni life. 

tsk tsk tsk.....

sini aku nak cakap benda apa sebenarnya yang terjadi.

aku kat shah alam sangat banyak main. SANGAT BANYAK. 
aku bangun subuh pukul 6.30 am. solat sunat aku rasa sekali je selama aku kat shah alam. solat hajat tu pun time maghrib. subuh aku pun kadang-kadang kantoi. subuh gajah. 
aku tak pernah study sementara tunggu nak pergi kelas. kat kelas aku focus kat mimpi 101%.
maggi tu macam nyawa. nescafe bagai sebati dengan jiwa. haha tak. nescafe tak minum. maggi tu betul.
aku revise jugak la apa yang lecuter ajar tu pun awal-awal sem. and tu pun subject yang aku suka je.
time maghrib la waktu paling aku suka online.
maghrib tu solat la. mengaji jarang. zikir apatah lagi.
speed bercakap semakin laju. gelak aku semakin tinggi pitching-nya. bahan orang dah jadi sebahagian dari rutin harian.
hidupku dengan laptop 25 jam sehari. online macam nak mampos. mengadap laptop sampai muntah hijau.
malam aku tidur pukul 3 4 pagi. tumblr, blog, fb, twitter tu semua dah macam makanan aku.
weekend hari yang paling aku tunggu. bangun awal sebab nak meronggeng. 

ini ke lifestyle student nak sambung engineering???
tsk tsk tsk

so tak heran la kalau pointer aku cam harem. 
aish!! ceit!! 
aku nak exam struggle tau. 
"haktuih!"


p/s: chow cin chow. nak tolong mama masak. nak menanah dah telinga ni hari-hari kena bebel. 

Sunday, January 29, 2012

new baby

story written by shaqjaja at 1:08 PM 6 awesome people Links to this post
assalamualaikum

my new baby. heeee :D


but yang lama pun still sayang. 

*tak jumpa gambar*

Thursday, January 26, 2012

i'm sexy and i know it

story written by shaqjaja at 7:04 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

ni bukan entry porno. just nak bagi tau benda yang tak penting. hehe

aku dah potong rambut. actually dah lama dah aku nak potong rambut. panjang sangat ni serabut serabai selebet je aku tengok. and aku tak suka ikat rambut. 

aku cakap dengan cina tu nak potong sikit je. tapi dia pergi potong sampai tinggal sikit. 

@#$%^&*(*&^%$#@!!!



tapi bagus jugak walaupun dalam hati rasa terbakar je tengok rambut sendiri. 
actually ni penjimatan berganda. 
jimat air nak mandi. jimat syampu. jimat conditioner. jimat elektrik masa mandi and penggunaan kipas masa nak keringkan rambut. jimat masa nak keringkan rambut, jimat duit nak beli syampu, jimat masa nak bersiap walaupun aku bertudung. 

and aku rasa bertambah comel. wakakakaka
u mad? stay mad coz i dun give a damn!

p/s: i know. tajuk takde kaitan. 

Seoul Garden

story written by shaqjaja at 1:16 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

2 hari lepas aku keluar dengan carul + ehsan (ehsan dalam plan semata).

kitaorang pergi makan kat Seoul Garden. actually benda plan dah lama. tapi masing-masing takde masa. aku tak sure Seoul Garden yang aku makan tu kat area mana. :D tapi yang penting tempat tu lame gila. =,='

aku yang lapar, dia yang lebih-lebih

1 kepala kat sini dalam 30++. kau makan apa kau nak. tapi kalau yang makan sikit dah kenyang baik jangan la. membazir. sangat. 

aku makan apa je. satu pinggan yang kalau buat kat rumah tak sampai pun 30 hengget. duhhhh!!! tapi benda dah janji en.. takpe. ni first and last. 

lepas makan kitaorang pergi mid valley. menghabiskan duit jpa yang memang dah nak habis. tapi sesen pun tak keluar actually. heee :D

carul ajak ehsan lepak sekali. tapi dia bangun lambat. cis! sebagai balasan dia kena jadi pemandu kitaorang. hantar aku balik sampai betul-betul depan rumah. kalau kereta boleh naik lif memang aku suruh dia naik lif dah. 

ehsan lambat sebab dia tidur and dia bangun pukul 3.
aku tak marah pun. benda tak boleh nak marah. SEBAB DIA JUJUR. DIA SALAH DIA MENGAKU. U KNOW, TAK PERLU NAK TIPU. 

Member sendiri nak tipu baik jangan jangan jadi member la. MALU weyh MALU!
(pahal lak aku tetibe emosi)

p/s: setinggi-tinggi tahniah di ucapkan kepada hajime gee kerana berjaya fly ke german. :) (:

mood: bosannnnnn!!!!!!!!! 

Wednesday, January 25, 2012

air mata sahabat

story written by shaqjaja at 12:10 AM 1 awesome people Links to this post
assalamualaikum

last final exam aku paper law. ada gap 4 hari dengan paper yang sebelum tu. so aku ada masa la study awal. last night before exam tu kita orang buat study group ramai-ramai. berlapan la. macam biasa. geng-geng kitaorang. aku. effi. ija. aya. iman. lela. mira. fatin. 

malam tu aku lepak dengan effi. actually dia ada hutang aku satu cerita. aku nak tahu kenapa dia selalu sangat menangis. dulu aku takut nak tanya sebab dia ni lain macam sikit. garang. haha

so malam tu dia cerita la apa masalah dia. 
sebelum dia cerita dia ada bagi hint. dia post lagu mungkin nanti. dari situ aku macam dapat tangkap sikit apa masalah dia.
dia cakap sem depan dia dah takde. means sem depan dia dah tak belajar kat shah alam. dia cakap mak dia tak kasi and ada lagi la masalah dia. mula-mula tu aku macam senyap je. speechless man!! terkedu aku. tak tahu nak cakap apa. 

"takpelah fi. ko balik je la." 
ayat tu terpacul dari mulut aku. macam bukan aku yang cakap. lepas tu aku menangis tapi cover baik punya la. buruk siak muka aku kalau menangis. haha
tapi last-last kantoi gak. 
FAILED!
orang lain ingat aku dengan effi lesbian. =,=' (jadahnya kau!)

malam tu aku dah tak boleh study. baca apa pun tak masuk. mata pandang nota. fikiran aku kat mana-mana tah. kejap-kejap menangis. 
malam tu aku tidur dengan effi. last night dengan dia. tapi aku tak tidur pun. terlelap sekejap aku terus bangun tengok effi then aku pusing tempat lain. 

paper aku pukul 2 petang. aku bangun pukul 8.30 then terus pergi mandi. lepas mandi bukan study pun. aku lepak bilik iman. kitaorang print gambar. print gambar kitaorang yang pakai baju malaysia tu. and untuk kali ke berapa tah aku menangis lagi tengok gambar effi. bayangkan la. nak tengok muka dia pun aku dah sebak.

kat kelas nak amik exam aku suruh effi duduk depan aku. kenapa tah aku tarik dia. =,='
time law tu aku all out. apa yang aku baca tu lah yang aku tulis. 25 markah tapi ayat pendek gila. lantak la. aku dah tak reti nak elaborate dah. habis je ayat last untuk soalan last, aku letak pen and terus meleleh air mata. serious aku cakap. air mata ni tak boleh control. aku tahan tapi tak boleh. aku pandang effi aku menangis. aku tunduk then ok. benda tak boleh nak tengok dia. 

actually aku tak nak menangis depan effi. tapi . . . 
sorry sayang. aku tak kuat. :'(

habis law kitaorang naik bas sebab nak usha laluan bas nak pergi rumah sewa. dalam bas pun menangis. aduh!! masalah siak aku ni. banyak ketawa ni lah bahana nya. lepas tu pergi makan and aku menangis lagi. 

balik tu aku packing sebab malam tu jugak aku balik. tengah packing pun aku menangis. habis packing iman, aya dengan effi datang lepak. actually aku tak nak effi tengok/hantar kat kereta time aku balik. tapi dia kata kalau aku tak panggil dia nanti dia tak nak usaha datang sem depan. 

"fi. if aku bagi kau hantar aku balik, kau janji kau ada sem depan?"
" . . . . "

malam tu aku bagi tahu aya kenapa aku asyik menangis. aku bukan tak nak bagi tahu awal-awal tapi aku tak nak kau pressure time jawap law nanti ya. :'(

malam tu aku menangis lagi. tak boleh terima effi takde sem depan. tapi aku janji dengan dia tu last air mata aku. lepas ni aku tak kan nangis lagi. 

dah sampai rumah aku menangis lagi. tapi aku cuba tahan sebab aku dah janji dengan effi. 
sorry fi. aku dah cuba. tapi aku tak kuat macam kau. :'( 

18.1.2012 
10 pm
anggerik

aku harap sangat aku boleh jumpa kau lagi. aku harap kita boleh sama-sama grad kat sini. if kau ada kat sini sem depan, aku promise, aku, iman, aya, ija, lela, mira, fatin akan jaga kau. :'( 

mood: peterpan-semua tentang kita

p/s: benda ni dah lama tapi hari ni baru aku ada kekuatan nak tulis benda ni. but still... bergenang. . .


Tuesday, January 17, 2012

design bilik aku + ayamok

story written by shaqjaja at 7:42 PM 1 awesome people Links to this post
assalamualaikum

esok last day kat anggerik. anggerik je. bukan kat uitm. so tak payah poyo nak sedih sangat. 
"kalau u nak tengok rumah, datanglah tv i"

sem depan dah tak duduk sekali. sedih + sentap. alasan kau aku tak boleh nak terima. sorry beb. :'(
tapi kita tetap kawan. sekali kawan, selamanya kawan. :')

ok. tak yah sedih lelama. sedih sampai situ je. ada cerita lagi best.
sem depan kitaorang (merujuk kepada ayamok, imanmok ngn yusmok) duduk sekali. satu flat kitaorang berempat je. awesome kan??? :D actually tak awesome sebab effisayang n ijamok takde. :'(

flat tu kosong. just ada satu freezer ngn almari yang dah nak roboh. (roboh tu tipu)
so kitaorang kena banyak keluar duit untuk rumah tu la. tambah perabot, katil and etc. semalam aku dengan ayamok dah siap dah design bilik bagai. semangat en!

so ni design antara design bilik kitaorang.

mula-mula nak design macam ni, tapi lupa lak kitaorang duduk flat jek. 

actually aya nak macam ni. biasalah, kids..... layan je lah.

setelah di campur design aku dan aya, ni lah hasilnya. macam sarang tarzan.

setelah tambah, tolak, darab, bahagi kos nak design rumah dengan bilik, bilik aku dengan aya probably will look like this. 

esok malam aku balik kl. so aku menderita kejap kat rumah untuk 3 hari sementara tunggu duit jatuh dari langit terus masuk account bank islam. 

plan aku cuti sem ni nak jumpa epul hari-hari. tengok muka dia sampai lebam. tapi sebab epul ada kelas, so aku lebam sorang-sorang kat rumah. 

maybe awal bulan feb aku dengan yusmok nak datang rumah imanmok. sebab kitaorang dengan ayamok nak pergi shopping kat singapore. (singapore tu tipu. maybe kat JPO jerrr) tapi tak tahu. kalau ada rezeki maybe jejak la kaki kat singapore. :D weeeeeee~~~

Saturday, January 14, 2012

roommate

story written by shaqjaja at 6:50 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

malam semalam aku dinner untuk kali yang terakhir bersama roommate sekalian. aku makan nasi goreng, maggi tomyam, air milo+cereal, and last but no least, PIZZA.   


gonna miss u guys. :(

bella dah balik and berhenti belajar. dia nak tukar course sebab ni bukan course yang dia nak.

so tinggal lagi tiga yang kena teruskan perjuangan. 5 sem to go! chaiyok! 

*paperlawbelumlagi*

p/s: handfon blackberak ni kena tampal kat dahi and bawa je nak pergi mana-mana pun.

Thursday, January 12, 2012

i'm speecless, alhamdulillah

story written by shaqjaja at 6:03 PM 0 awesome people Links to this post

sedang semua orang sibuk dengan keputusan permohonan kolej, 
aku hanya mampu tersengih. hahahahhahahha
walaupun penyata jeee..



here i come baby.


yang atas ni tipu. gambar semata. 

p/s: kita pakai neo v eh sayang. 

Monday, January 9, 2012

imymsb

story written by shaqjaja at 12:52 AM 0 awesome people Links to this post
rindu kau mok. :(

p/s: enviro please be good to me.
 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review