Tuesday, January 31, 2012

azam sebelum masuk u dan apa yang jadi sebenarnya bila dah masuk u

story written by shaqjaja at 3:41 PM
assalamualaikum

aku terjumpa entry ni. 

tak nak main-main dah time degree nanti. (boleh ke nak main-main?)
bangun pukul 5, solat sunat, solat subuh, mengaji then study sementara tunggu nak pergi class.
kat class, focus 101%.
tak nak maggi mahupun nescafe or whatever cafe.
balik je terus revise apa yang dah belajar time lecture tadi.
time maghrib tak nak online. (kantoi online time maghrib)
solat maghrib, mengaji, zikir.
nak kurangkan cakap, gelak, bahan orang.
hidup dengan buku je 24 jam. struggle macam nak mampos. study sampai muntah hijau.
malam pun nak tidur awal. tak de dah tumblr, blog, fb, twitter mengarut-ngarut ni.
tak de istilah "weekend". 


geli pulak bila baca balik. menatang apa yang aku mengarut ni. =,='

actually ni angan-angan sebelum masuk UiTM dulu. sebelum jumpa 7 helai makhluk luar biasa. sebelum kenal dunia. sebelum kenal uni life. 

tsk tsk tsk.....

sini aku nak cakap benda apa sebenarnya yang terjadi.

aku kat shah alam sangat banyak main. SANGAT BANYAK. 
aku bangun subuh pukul 6.30 am. solat sunat aku rasa sekali je selama aku kat shah alam. solat hajat tu pun time maghrib. subuh aku pun kadang-kadang kantoi. subuh gajah. 
aku tak pernah study sementara tunggu nak pergi kelas. kat kelas aku focus kat mimpi 101%.
maggi tu macam nyawa. nescafe bagai sebati dengan jiwa. haha tak. nescafe tak minum. maggi tu betul.
aku revise jugak la apa yang lecuter ajar tu pun awal-awal sem. and tu pun subject yang aku suka je.
time maghrib la waktu paling aku suka online.
maghrib tu solat la. mengaji jarang. zikir apatah lagi.
speed bercakap semakin laju. gelak aku semakin tinggi pitching-nya. bahan orang dah jadi sebahagian dari rutin harian.
hidupku dengan laptop 25 jam sehari. online macam nak mampos. mengadap laptop sampai muntah hijau.
malam aku tidur pukul 3 4 pagi. tumblr, blog, fb, twitter tu semua dah macam makanan aku.
weekend hari yang paling aku tunggu. bangun awal sebab nak meronggeng. 

ini ke lifestyle student nak sambung engineering???
tsk tsk tsk

so tak heran la kalau pointer aku cam harem. 
aish!! ceit!! 
aku nak exam struggle tau. 
"haktuih!"


p/s: chow cin chow. nak tolong mama masak. nak menanah dah telinga ni hari-hari kena bebel. 

3 awesome people:

wanderer said...

hahaha
mcm best je kau dok shah alam
sedey dok johor...xde mende pon
bosan gilerrrrrrrrr
giler pon x bosan cam nih
huhu

shaqjaja said...

hahaha best siot! dh nampak dah masa depan aku. gelap. takde cahaya. abis sem duduk rumah jaga anak. haha kalau kau ada mesti bez jue. kau, kak tie, mek cah. weee~~~

wanderer said...

woooooooooooooo
aku boleh nampak kebahagiaan kalau korg sume ade
dok menyewa serumah lak
mmg pecah la shah alam tuh
hahahak

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review