Saturday, July 14, 2012

happy + sad

story written by shaqjaja at 2:14 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

di umumkan!!!

takde pengumuman. aku nak cakap aku frust sampai tidur dari 6 ptg sampai 12 malam sebab justin ada kat kl and i'm stuck here like seriously justin???? why wangsa walk?

hbdhcnwdchbfw@%$%^%*&(&^%$#@

sedihhhhhhhhhhhhh.... memang la bukan big fans sampai gila nak pergi concert dia ke apa kan. tapi rasa macam bodoh je bila ada peluang nak jumpa justin. 

eh?? tiba-tiba rasa macam loser. miahahaha

btw aku tak tahu sejauh mana kebenaran yang epul ada ticket concert justin bieber. hmmmmm 

konon2 baby comel yang nak tau jugak -..-

#np as long as you love me -  justin bieber *amik mood sedih*

aku tak nak pergi concert dia. sesak tau? pasar malam pun dah tak boleh tahan. ada hati nak pergi concert. jangan sampai aku azankan sekor-sekor kat sana nanti.

ok. habis kat situ. jangan sedih. sebab justin tak sedih pun. erk

berbalik kepada pengumuman tadi....

aku dah habis exam and i feel great!!!! until someone told me that justin is in kl. 


dah malas nak membebel. tak de mood. bye

Thursday, July 12, 2012

i'm trying to focus

story written by shaqjaja at 9:03 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

idk what the hell is wrong with me. tadi aya dah tegur dia kata aku nampak macam tengah tension. aku pun tak tahu apa yang nak di tension kan. bila fikir balik apa yang buat aku tak leh fokus, actually tak de benda pun. maybe sebab... u know.. ladies problem.. hormon.. ugghhh!!



yes!! brain please be nice to me. 1 more paper to go. lepas ni boleh la buat hal. 

Wednesday, July 11, 2012

woooooo~~~ spooky~~

story written by shaqjaja at 9:35 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

2 hari lepas aku ada pergi rumah hantu. ni bukan rumah hantu yang kat funfair tu. this is the real one. 

pergi sebab aya ajak. hari tu dia sedih so kita orang bawak dia keluar. then dia ajak pergi rumah hantu. semua ok. so effi pun drive la cari rumah tu.

kita orang pusing-pusing area shah alam ni nak cari mana rumah yang agak-agak haunted sikit. ada je rumah kat seksyen 7 ni yang agak haunted. its not haunted actually. rumah tu besar gila vavi. kalau lalu malam-malam memang seram ah. dengan lighting dia lagi kan. ada ke lampu letak kat bawah tapi halakan ke atas. i was like... seriously??

then lepas dah pusing-pusing dalam setengah jam macam tu kita orang tak tahu dah masuk ke jalan mana. kawasan dia macam banyak pokok. tak de lampu jalan langsung. memang gelap ah. lampu kereta je ada. 

tiba-tiba......

nak sangat kan cari rumah hantu. ha! amik! depan mata kau! tengok puas-puas.

effi mati enjin konon nak amik feel. dalam 5 minit macam tu semua dah tak senang duduk. eman dah meremang. aya pun dah takut. so effi start enjin nak balik. 

aku rasa la kan.. hantu tu suka kat kita orang. dia nak kita orang bermalam dengan dia agaknya. sebab ENJIN TAK BOLEH START. 

so it begins..

dah try banyak kali ni. enjin tak nak start juga. nak keluar semua takut. so duduk je dalam kereta try lagi. lepas dah puas try, effi nak call pidot nak minta tolong la kan. 

and suddenly...

takde line bhai. benda memang kena nampak macam kebetulan eh? fine ah camni. ni nak takut ni. 
and bukan dia sorang je takde line. kita orang pun. maxis, digi, celcom, semua takde line. kenapa dorang tak pasang coverage kat sini. -..-

bila dah takde line, nak tak nak kena keluar tengok juga la kan. tapi semua tak nak keluar. benda effi sorang je yang tau pasal kereta. kita orang mana tau. aku lesen pun takde. tapi effi pulak takut nak keluar sorang. ok fine la. semua tak nak keluar kitaorang decide nak tunggu je dalam kereta sampai esok pagi. agak-agak dah terang sikit balik la. 

dalam 30 minit macam tu semua dah takut.. senyap je la. then tertidur. 

tiba-tiba ada benda jatuh atas kereta effi. bunyi kuat gila. tapi tak kemek. ok fine. semua terbangun then move jauh sikit dari tingkap. konon-konon hantu tak boleh nak capai la kan. 

lepas tu..... kat tingkap kat sebelah aya ada something moving down the window. its like... rambut macam tu la. tak nampak sangat sebab gelap kan. aku rasa la benda tu rambut. panjanggggggggggg.. sampai habis tingkap....

then.....



ni cerita tipu. aku tak pergi pun rumah hantu tu. nak cari gambar ni pun dah mencecet takut. 

Monday, July 9, 2012

guwa frust!!

story written by shaqjaja at 6:02 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari tu paper structure dah fail nak jawab. tapi TAK SE FAIL paper COST ECONOMICS! 
thank puan rohimah sebab bagi kita orang soalan yang tak pernah keluar. heh heh 

lepas jawap tak boleh jawap tadi memang dah terbayang-bayang muka lecturer kesayangan dengan ketawa dia yang krik krik krik. 

benda yang lepas jangan dikenang. kalau lulus, lulus la. aku dah usaha. sekarang tawakal je la. 

oleh sebab frust maka...


nampak tak kat mana api kemarahan tu.

tangan yang membakar lagi panas dari tangan yang menanda

dah frust. balik makan la. dah la orang lain puasa. tak dapat makan kat luar. makan je la benda ni.

nasib baik ada makanan kat rumah ni.  


2nd anniversary

story written by shaqjaja at 10:53 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

dear readest,

okey. tak perlu poyo. hikhok

today is my second anniversary. what the???? kenapa macam nak jadi essay 180 words ni. 

okey okey. kita restart. hari ni dah 2 tahun aku dengan epul bersama. sounds dirty kan? miahahaha

so 2 tahun tu tak lama pun. pejam celik pejam celik dah 2 tahun. hari-hari gaduh pasal benda kecik. aku tak puas hati betul lah dengan epul ni kalau gaduh macam tah pape. cuba la main tarik-tarik rambut ke kan. baru gempak! gaduh macam mana pun, sayang tu mesti sayang. bak kata orang tua-tua, gaduh tanda sayang. eh ada ke orang tua kata macam ni? 

err.. err.. nak cakap apa lagi ni. kalau gebang lebih-lebih nampak macam poyo pulak kan. macam aku sorang je yang ada boyapreng. tapi aku nak gebang jugak. aku dengan epul couple since kita orang form 3. HAAAA!!! hebat kan? nampak tak kat mana menipunya tu? tapi betul lah. kita orang memang couple since form 3. 

tapi sejak akhir-akhir hubungan ni kan nauzubillahminzalik selalu sangat konon-konon terasa hati mintak kaki pujuk. alah.. orang tua kan. biasalah.. 


nak sweet macam carl & ellie. :D
even epul aku tahu kau pelik, tapi biar orang lain nampak sweet. haha geram nya aku!!! rasa nak pijak pastu seret muka kau kat jalan tar!





i just want to tell u....




Friday, July 6, 2012

design part 2, building survey

story written by shaqjaja at 9:11 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

project design untuk sem ni is design retreat house kt cameron highlands. untuk sem ni group kita orang eman, aya, ija, effi and yana. yang menjayakan mock up yang awesome ni haruslah aku, eman and effi. mock up ni xde la awesome mana. but untuk part II, boleh la memandangkan kita orang xde minta tolong sape2. semua idea sendiri. kat bawah ni ada gambar mock up. enjoy the pictures. :)




pandangan depan

close up. yg kanan tu mini garden.

2nd floor. awesome kan ada spiral staircase.

1st floor. luas sebab nanti ada banyak furniture. tengok! ada fireplace.

pandangan belakang. yg merah kecik tu bbq pit.

pandangan sisi. yg atas tu library + hall.




yang kiri ni pool. 


pandangan tak berapa nak atas. nak tunjuk bumbung. aku suggest bumbung tu. :P


yang belakang ni mengadap hutan/slope.


ni pool. ada jacuzzi. :O


pool bertutup tapi glass wall sebab sejuk. 

macam pelik kan kat kawasan tanah tinggi ada pool. haha tapi pool ni konon2 bukan air room temperature la. dia agak panas. eh memandai je. macam aku akitok pulak. 

kerja ni disiapkan by 3 awesome people yang tak tidur 3 malam. tidur tu tidur tp setakat 2 3 jam je la. dengan nak siapkan presentation lagi. oh god! penat tak yah cakap la. 

dalam 1 team mesti ada yang tak buat kerja kan? betul tak? benda biasa la tu. lepas ni tak yah join group kitaorang. 
 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review