Wednesday, July 11, 2012

woooooo~~~ spooky~~

story written by shaqjaja at 9:35 AM
assalamualaikum

2 hari lepas aku ada pergi rumah hantu. ni bukan rumah hantu yang kat funfair tu. this is the real one. 

pergi sebab aya ajak. hari tu dia sedih so kita orang bawak dia keluar. then dia ajak pergi rumah hantu. semua ok. so effi pun drive la cari rumah tu.

kita orang pusing-pusing area shah alam ni nak cari mana rumah yang agak-agak haunted sikit. ada je rumah kat seksyen 7 ni yang agak haunted. its not haunted actually. rumah tu besar gila vavi. kalau lalu malam-malam memang seram ah. dengan lighting dia lagi kan. ada ke lampu letak kat bawah tapi halakan ke atas. i was like... seriously??

then lepas dah pusing-pusing dalam setengah jam macam tu kita orang tak tahu dah masuk ke jalan mana. kawasan dia macam banyak pokok. tak de lampu jalan langsung. memang gelap ah. lampu kereta je ada. 

tiba-tiba......

nak sangat kan cari rumah hantu. ha! amik! depan mata kau! tengok puas-puas.

effi mati enjin konon nak amik feel. dalam 5 minit macam tu semua dah tak senang duduk. eman dah meremang. aya pun dah takut. so effi start enjin nak balik. 

aku rasa la kan.. hantu tu suka kat kita orang. dia nak kita orang bermalam dengan dia agaknya. sebab ENJIN TAK BOLEH START. 

so it begins..

dah try banyak kali ni. enjin tak nak start juga. nak keluar semua takut. so duduk je dalam kereta try lagi. lepas dah puas try, effi nak call pidot nak minta tolong la kan. 

and suddenly...

takde line bhai. benda memang kena nampak macam kebetulan eh? fine ah camni. ni nak takut ni. 
and bukan dia sorang je takde line. kita orang pun. maxis, digi, celcom, semua takde line. kenapa dorang tak pasang coverage kat sini. -..-

bila dah takde line, nak tak nak kena keluar tengok juga la kan. tapi semua tak nak keluar. benda effi sorang je yang tau pasal kereta. kita orang mana tau. aku lesen pun takde. tapi effi pulak takut nak keluar sorang. ok fine la. semua tak nak keluar kitaorang decide nak tunggu je dalam kereta sampai esok pagi. agak-agak dah terang sikit balik la. 

dalam 30 minit macam tu semua dah takut.. senyap je la. then tertidur. 

tiba-tiba ada benda jatuh atas kereta effi. bunyi kuat gila. tapi tak kemek. ok fine. semua terbangun then move jauh sikit dari tingkap. konon-konon hantu tak boleh nak capai la kan. 

lepas tu..... kat tingkap kat sebelah aya ada something moving down the window. its like... rambut macam tu la. tak nampak sangat sebab gelap kan. aku rasa la benda tu rambut. panjanggggggggggg.. sampai habis tingkap....

then.....



ni cerita tipu. aku tak pergi pun rumah hantu tu. nak cari gambar ni pun dah mencecet takut. 

0 awesome people:

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review