Saturday, September 29, 2012

yesterday

story written by shaqjaja at 11:09 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

belum sempat buat intro dah ada yang nak menaikkan darah aku. nasib baik anak mak aku. kalau anak aku memang tanggal dah kulit aku kerjakan. 

breath in... breath out..

semalam aku balik wangsa maju. actually tak plan pun sebab ingat kat this week kena pergi pangkor. sekali kena tunda bulan november sebab fakulti takde duit sebab lecturer makan duit student. oppsss! haha adakah ini fitnah ataupun kebenaran? wakaka dah macam blog gosip-gosip jadah haram.

so semalam ponteng kelas sebab takut tak sempat lak nak balik. tiket effi pukul 11.50 am. 11.45 am tu still tengah cari parking. tiket dia yang 11.50 am tapi aku lak yang gelabah. =.=' bukan apa. kalau dia terlepas train susah la. sesat anak orang tu apa aku nak jawab kat 2 mak 1 ayah dia. p/s: bukan mak tiri

alang-alang aku balik lunch hour tu ajak la epul pergi lunch sekali. :p sekali tunggu dia kat klcc sampai sempat dinner. wahhh pandai aku mereka cerita! 

lepas lunch balik membuta kejap pukul 6 keluar balik. on the way balik rumah lepas lunch tu aku nampak ada sekumpulan budak sekolah. diorang cacat penglihatan. ada la dalam 20 orang. sorang je yang boleh nampak. dia je la yang lead kawan-kawan dia. orang lain takde pun tolong budak-budak tu turun tangga. bila aku tengok diorang, aku bersyukur dengan apa yang aku ada. 

petang pergi wangsa walk tengok hotel transylvania. dah lama dah nak tengok cerita ni. kelakar la. tapi aku takde la gelak tak hengat dunia. --'



takde mood. kbye

Sunday, September 23, 2012

Dating Beramai-Ramai

story written by shaqjaja at 10:00 PM 2 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hmm. macam mana nak buat intro ni. *10 minit fikir*

17 sept birthday epul tapi tak dapat balik sebab kelas baru start seminggu plus duit belum dapat lagi. so today aku jumpa epul konon nak bagi hadiah la kan. hadiah duit jpa bhai! tapi nak cari barang lelaki ni kemain susah. =.=' penat aku cari. ada tu mahal sangat. ada tu murah sangat ada tu tak berkenan di hati. sampai aku give la cari hadiah. ingat nak belanja makan je kan. hehe *kedekut*

so malam semalam aku dah remind epul. banyak kali aku remind. aku cakap tidur awal sebab nanti bangun lewat. aku kena pergi awal sebab effi balik dari pasar terus nak hantar aku. dalam pukul 10 macam tu la aku janji dengan dia.

hari yang dinantikan telah tiba. *dang! ayat aku!* pukul 7 lebih aku mesej dia tak reply. then call. call banyak kali lak tu. tapi aku siap je macam biasa. tengah siap-siap tu pun still call. padahal handphone dia off tu. degil jugak nak call. sampai kat bangsar dalam pukul 10.30 pagi. call epul lagi. sampai menangis call dia. tanggal eye-liner aku menangis teruk betul. malu je =.=' sampai aku cakap dengan dia aku tak nak jumpa dia and biar dia datang rumah aku amik hadiah dia.

selepas beberapa kejadian, kita orang jumpa kat klcc. akhirnya!!!

from left: nisa, me, mama, kakak

actually "kakak" tu adik bongsu aku. and i'm the eldest. pendeknya aku =.='


mama pun nak jugak! 

guwa dating bawak mak. kau hado?


lepas touching 1 jam

cover blender aku letak atas kepala. jadi topi chef. haha

tak kasi amik gambar kening dia

me look cute. haha


no matter how mad i am, deep in my heart i can't hate u.  tak sure sebab kesian or sayang. but i know. that's not your fault. 

kalau bercinta, jarak bukan penghalang. yang penting u trust each other. :)

till then, bye

Friday, September 21, 2012

ehem. saya update guna lappy baru!

story written by shaqjaja at 9:17 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

dah lama dah tunggu saat ni. sekarang baru ada port, ada masa, ada idea, ada modal nak bercerita. :D

since jpa pun dah masuk maka dengan ini saya ishtiharkan lappy baru bakal mendiami rumah ini! yeay! apa aku merapek ni!

ehem. baru nak upload pic. lupa pulak lappy baru. mana ada gambar. XD semalam jpa untuk student uitm dah masuk. lepas dapat duit je terus ke plaza alam sentral. ha amik! tak sabar sangat kan. mula- mula usha kedai melayu. dia promote acer. macam tak percaya sangat kat acer. owner kedai sendiri cakap cepat rosak. =.=' lepas tu masuk kedai melayu lagi. brader ni cakap tak nak pandang mata. dia pandang tettttt. haha tapi dia nampak macam baik je. tapi tak puas hati lagi. cari lagi kat kedai lain. try masuk kedai cina. sekali cina tu biadap gila. dia tanya nak cari lappy untuk application apa. aku cakap nak cari untuk grafic design bawah 2 ribu and kalau boleh nak intel i5. japgi dia gelakkan. eh kuang hajo! cili mulut tau la. dia kata mana ada intel i5 bawah 2 ribu. benda sekarang semua kedai jual bawah 2 ribu kot. eeee menciknya! dah la cina suka menipu.

lepas beli lappy terus balik sebab rasa macam terkilan bila dalam sehari rm2000 aku cashout. tapi present untuk sayang intan payung belum cari lagi. ahad nak jumpa dah. susah betul nak cari present untuk lelaki. dah la mahal. :| ughhh why! nak beli baju rasa macam tak berbaloi kalau sehelai sampai 100 kan. benda aku pun pakai yang 3 rm50. haha bukan kedekut tau. aku rasa selesa. pakai pun tak menyesal sangat. XD nak belikan seluar tak tahu saiz lak. duhhhh bagi kasih sayang je la.

so aku decide nak beli kat kedai yang kedua aku usha tu. harga dia rm1998 termasuk antivirus. ok la kan. intel i5 kot. warranty 2 tahun. time dia tengah prepare lappy ni kita orang which is eman aya and effi menipu sembang dengan abang-abang kat kedai tu. dia cakap eman macam izara aisyah. abis tu aku iyakan aje la. sekali dia percaya aku cakap eman ni adik izara. =.=' mengilai abang tu gelak. banyak lagi benda yang dia kena tipu.


asus k43sv
see.. plastic cover tak nak buka tu. konon-konon nak bagi tahan lama. muahaha andddd aku beli ni jugak! sama dengan eman.


shomel kannnn. dia ada diamond in between cross section tu
setakat ni tu je la yang baru beli. ada lagi yang bakal di beli. wakakaka lappy dell yang lama tu bagi mama je. nak jual sayang sebab tu orang belikan time belajar kat asasi dulu. tak baik kan jual barang orang bagi. 

ok dah. takde idea nak bebel lama-lama. byeeeee

p/s: this year tak buat entry untuk birthday boy. dah la semalam nangis sebab tak dapat jumpa. haha shiann ye syg ni

Sunday, September 16, 2012

new beginning

story written by shaqjaja at 12:08 PM 1 awesome people Links to this post
assalamualaikum


dah seminggu sem 3 start but now baru ada masa nak update blog. bukan takde masa. masa tu ada je. idea je takde. plus malas. :\ since balik hari tu asyik tidur je. nak nak lepas makan. 

so bila dah masuk sem baru, semua tengah kaya mesti la macam-macam benda nak buat kan. so start dengan wall art. actually plan nak buat benda lain. but jadi lain. 



sem ni jugak kitaorang beli perabot baru. colorful dah macam tadika. :\

gambar before ada wallart painting tu.

last sem pakai meja jepun. pakai meja tu jadi pemalas. semua benda suruh orang amikkan. sem ni mintak mintak rajin sikit la. sebab kerusi tu menyakitkan. hujung dia macam tajam macam pisau. karang bangun dari kerusi tiba-tiba terus mengesot sebab kaki takde. wakaka 

ok cerita dalam kelas pulak. kelas aku untuk sem ni ramai sikit sebab budak diploma yang dah grad terus masuk sem 3. currently klas aku ada 37 orang. 19 lelaki. 18 perempuan. ramai gila. sem lepas ada 18 orang je. 5 lelaki 13 perempuan. en sharim masukkan budak-budak kelantan lepas dip dalam kelas kitaorang sebab sem lepas budak kelantan yg dari sem 1 semua masuk kelas lain. last skali budak kelantan lepasan diploma tu bising gila. haha silap besar!

sem ni subject agak tough. dah la 10 subject. :| yang paling best bila subject paling susah lec yang paling tak reti ajar yang kena ajar. T_T why oh why!! presentation pulak kena 2 orang je 1 group. k fine. 

hope sem ni lagi baik dari sem lepas. yang lepas biarkan lepas. yang baik jadikan tauladan. yang buruk jadikan sempadan. :)

till then, bye..






Saturday, September 8, 2012

jaja the poyos konon-konon nak rindu KL

story written by shaqjaja at 2:18 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

hari ni last kat rumah. last night nak tidur kat atas katil yang empuk sampai subuh pun berapa kali tah terlajak. actually 2nd day cuti aku dah kira lagi berapa hari nak balik. seriously kat rumah bosan gila sebab aku takde member kat sini. yang paling dekat pun epul. so hari-hari jumpa dia je. sebab aku duduk hostel dulu so member banyak duduk jauh-jauh. nak keluar kena plan dulu. aku tak suka plan sebab nanti tak jadi. hee macam shit je alasan aku. 

oleh sebab selalu sangat jumpa epul maka bergaduh la. dah takde depan mata baru nak cari. rindu la. nangis la. yang menangis for sure bukan aku. semalam last keluar pun gaduh lagi. duhh gaduh sebab aku tumbuk dia then tak minta maaf. =,=' tak tahu pulak sakit. selalu elak. nape tiba-tiba macam orang takde akal tadah muka. haha sorry dear. :p lepas ni tak jumpa dah. tak kena tumbuk dah k?

so esok effi, eman and aya nak datang rumah. actually effi baik hati nak amik aku kat rumah. u never ever gonna find someone else like her! selalu boyfriend je sanggup buat macam ni. maybe sebab sayang tu sama level dengan sayang boyfriend kot. hihihi  *im not gay ok. 

lama sangat aku tunggu 9 september. *tiba-tiba rasa macam dalam movie*

lbnu 'Umar r.a. pernah berkata:
Apabila engkau berada di waktu petang, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu pagi dan apabila engkau berada di waktu pagi, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu petang. Ambillah peluang dari kesihatanmu untuk masa sakitmu dan masa hidupmu untuk matimu.

ha kan dah rasa berdosa. :( tapi kita bosan sangat kat rumah. stress pulak tu. tapi esok bila balik mesti rindu rumah pulak. 

tapi rasa macam poyos gila nak rindu rindu. rumah sekangkang kera je dari shah alam tu. pehlis la nak rindu. maybe rindu sampai jpa masuk. lepas jpa masuk tak rindu rumah pulak la. hehe

currently rindu rumah yang bawah ni.

dinning. comel kan? haha i know. 

port guwe

sem ni nak decorate sikit wall yang kosong tu. 

till then, bye peeps.

Friday, September 7, 2012

jogging with 2 creatures

story written by shaqjaja at 12:12 AM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

rasa macam tak percaya je. tampar diri sendiri pun rasa tak rasa je. miahaha yang tu over. aku dah lama berniat nak buat benda ni. ecehhh berniat tu tak menahan.

actually hari ni aku pergi jogging. with this 2 creatures. 

shuwitnyaaaa
actually nak jogging berdua je dengan adik aku. time nak keluar rumah tu datang pulak makhluk lagi sorang ni. ajak la dia ingat nanti agak-agak dah boring aku buli budak ni. lol lari tinggalkan dia ke kan. konon-konon la ni. sekali........

konon-konon juara Olympic 
ha amik! juara Olympic kau! dia lari siap posing! BURN!! niat nak tinggalkan dia tu satu kesilapan bila dia tinggalkan aku dulu. kuangkuangkuang. so kitaorang jalan lagi nak ke trek jogging tu. bila sampai kat puspakom sekali.....jeng jeng jeng

aku dah prepare diri ini untuk lari dari hanjing. SEKALI!! ada angsa! 

level takut : 765432439464548382
level juara olympic takut: 765432439464548382 x 2

double the fear. harap jantan je kau ni. penakut! tak leh pakai betul. so lets continue the journey. 

pitstop
ah budak ni. dari jauh dah lari nak duduk sini. dia ingat tempat ni kot yang aku nak pergi. sorry baby, jalan lagi. jauh lagi. 

ha baru dia jumpa "amang" (taman)
tak lama dia main. kejap je. ingat aku boleh tengok dia senang? tak dapat jackkkkkk.. 
aku ajak dia jogging. aku lari dia pun sibuk. lari sekali jatuh 2 kali. =.=' aku lari 2 meter je kot. sebab si bulat ni kejap-kejap berhenti. mau tak! trek jogging tu banyak pokok. ada sungai. tempat dia macam tertutup sikit. bahaya la kalau jog sorang-sorang. lepas tu banyak nyamuk. memang jadi rezeki nyamuk la kan budak ni. dah putih gebu. mampat macam nak meletup. kesian dia semua tempat kena gigit nyamuk. kalau dia takde tadi memang aku jadi mangsa nyamuk. hehe

pity abang.. esok nak ikut lagi tak?

aku tanya nak ikut lagi ke tak. dengan bangganya dia cakap nak. -,- tak serik tu. memang la tak serik. mana ada budak tak suka tempat macam ni kan. part taman tu je la. 

dia tak kasi orang buaikan dia

nak jugak!

dia tak nak main gelongsor sebab ada semur SEKOR DUA

so that's for today. tomorrow nak teman mama pergi hospital. petang kalau ada masa boleh pergi jogging lagi. kena pertimbangkan nak bawak abang ke tak. dah la dia tipu aku. aku tanya ibu kasi pergi ke tak. dia siap tambah "ibu kata pergilah dengan along". padahal!! ibu dia kata jangan pergi. dia lari sampai rumah aku lepas tu terus menyorok. abang abang....









Monday, September 3, 2012

Dr.Halina and her cute baby

story written by shaqjaja at 11:34 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

seperti malam-malam yang lain.. malam ni.. 

ok tak payah nak bunga sanggggattt lah! *gaya johan*

rutin waktu cuti ni memang sama je. bangun makan online tidur. kalau cuti setahun means setahun la i macam ni maka meletup la tahun kemudiannya. haha

#np i can't do it alone

hehe i like to tell people what song i'm listening to. tapi i tak suruh dengar pun ok. eh rasa macam gedik sikit. rasa tak? 

setiap malam mesti i baca blog. tak kisah blog siapa. tak kenal pun baca je. :) ada nak recommend blog siapa-siapa ke? sila-sila.

tadi time online twitter tiba-tiba nampak ada orang retweet tweet Dr.Halina. 

sumber: abg google
in case ada yang tak kenal la kan. anak dia sweet sangat. comel sangattttt.


try la baca. dia cerita tentang pengalaman dia as mommy to a cute lil baby. supermommy la sebab dia memang superb! dah la baby dia cute. husband hensem and dia sendiri pun lawa. pandai pulak tu. grrr jelly level 9999. plus her baby can swim! isn't that adorable? alolo comelnye baby swimming...

hihi she can be my idol. her family can be my idol. eh? idols la eh? hehe kalau nak jadi macam dia, kena kaya dulu la baru boleh kahwin. take note encik saiful!

till then. bye. :)

p/s: kita merancang tuhan yang menentukan. insyaallah

Sunday, September 2, 2012

le husband in future

story written by shaqjaja at 10:18 PM 0 awesome people Links to this post
assalamualaikum

lately ni selalu je takde mood nak update blog. dalam fikiran dah susun karangan A.Samad Said dah. bila buka je blogger dashboard terus blur. 

aku kat rumah ni memang otak tak berkembang. balik shah alam nanti kena work out sikit. bukan nak kurus ke apa. untuk kejut sel-sel otak yang hibernate selama 2 bulan ni. wakaka ayat nak over je. kelas kau jah!

*#np someone like you

konon-konon nak amik feeling la ni walaupun entry takde kaitan dengan lagu atau penyanyi ini.

lately ni epul kerap la datang rumah aku. aku rasa seronok kalau dia datang rumah, lepak semeja dengan parent aku. hihi konon-konon weekend lepas tu me and le husband visit my parent. *terover lagi*

aku bukan apa. aku nak mama and ayah kenal epul. deeply. so that my parent can trust him. tau dengan siapa aku keluar and balik malam. *balik malam tu point*. hihi bukan selalu. 2 bulan ni je. hehe

epul is my first and i hope the last man i've ever love. hee sweet kan? i know. huhu and yes. i'm serious with him. he's gonna be "le husband". he will. he must. 

kitaorang pernah broke up. and aku pernah cakap "aku takkan jilat ludah aku balik" i guess i was wrong cuz he's the best 'ludah'. wakakaka im sorry sayang. 

now he is my bestfriend and my boyfriend. sweet lagi kan? haha macehh.

tapi aku selalu marah dia. kadang bukan salah dia pun dia kena jugak. so kat sini dia bukan sahaja bff & bf dia juga tempat aku lepaskan geram. hehe 

tadi dia datang lepak kat rumah aku sebab aku malas nak keluar jalan-jalan. penat je nanti. time tengah lunch pukul 5 *eh?* dia terlepas cakap "mama tak makan?" sambil pandang ke nasi di pinggan yang dah tambah 3 kali sambil tergelak kecil. ha amik kau

ok dah. banyak-banyak kang ada yang kembang. lagi pun rojak mama dah seru aku ke meja makan. bye
                                                                                
 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review