Thursday, November 29, 2012

kisah aku dan part 3. *tajuk mintak pelempang*

story written by shaqjaja at 8:02 PM
assalamualaikum

sem 3 serious penat. 10 subjek wajib amik. 5 final paper. meh sini nak cerita satu2 punya subjek. susah senang subjek tu. lec macam mana. best ke tak. ni bukan nak merungut. tapi nak luahkan apa yang aku rasa. if tak suka aku tak boleh buat apa. hak bercakap hak anda. lain orang lain pandangan.

first, ctu553. hubungan etnik. subjek ni aku rasa takde input langsung. dah la student yg buat presentation. lec je tambah sikit2 je apa yang kurang kat slide show student. serious. nasib baik 2 credit hour je. tapi ada final exam. 

second, hsk223. sports aid. ni kokurikulum. guwa tak pernah datang bhai!! ready untuk fail. T_T aku tak datang sebab banyak budak medik. budak medik tersebut agak menjengkelkan and benda ni tak best. lagi pun aku memang takde perasaan langsung dekat koku. hihi

third, bel482. business and professional communication. errr.. aku tak tahu nak cakap camne. dia asyik mintak dialog meeting tapi tak pernah lagi buat meetingnya. sekarang dah tinggal lagi 3 minggu before study week. DIE DIE DIE!!!

fourth, bmd401. mandarin language. lec di import khas dari china. aku suka belajar mandarin. tapi lec buat aku tak suka. dia emosi. benda baru. susah kot nak paham. aku ni banyak dosa. susah la sikit nak serap ilmu. jangan expect aku belajar sekali terus masuk. slow slow lah. duhhhh.. btw, oral test dapat 10/10, writting test dapat 8.6/10. heeee boleh la kan.. oral test 2 aku give up lah. bye
lagi satu, ada drama. k bye

fifth, bss501. built engineering environment. lec baik tapi cara dia mengajar buat aku lemah lutut nak g kelas. satu haram den tak paham. tak nak komen cara dia mengajar. maybe aku yang lembab. :p dah la 3 credit hour! :O DIE DIE DIE!!! plus ada final exam.. 

sixth, bss502. construction technology. ni pun apa kurangnya dengan yg atas ni. dia ajar sumpah tak best. lepas tu bila orang tak fokus at the end of class dia buat test. mencik kan? aku tak peduli. jawap cincai2 lepas tu blah. final nanti aku struggle. :p btw, subjek ni kena buat mock up basement parking. and group aku belum pergi site lagi. DIE DIE DIE!!! dah la 3 credit hour. double DIE DIE DIE!!! anddddd ada final exam. makkkkkk mintak ampun..

seventh, bss505. building pathology and control. aku sampai tak tahu mana kuliah, mana kelas tutorial. lol paham2 je la kan.... 3 credit hour + final exam and please DIE DIE DIE!!! 

eight, bss506. computer aided design. revit architecture. lagi 3 minggu project pun belum start. FFFFFFUUUUUUUUUUUU tapi yang ni test boleh tengok buku. so macam baik sikit la. nasib baik tak de final exam. kalau tak, die lagi la.

ninth, bss512. costing and estimating. subjek paling point! lec suka marah + pukul. benda senang jadi susah. benda kalau ajar elok-elok boleh je guwa paham. cakap elok-elok tak yah marah boleh en... tapi serious, aku suka subjek ni. so aku try lembutkan hati lec dengan perform dalam kelas dia. bukan perform nyanyi ke menari. 3 credit hour. ada final exam. killer subject.  serious. :\

tenth, bss518. fundamental research and methodology. dia ajar basic dissertation part 5 nanti. tak takde lah macam orang bongok buat dissert kan. so far yang ni ok. takde final exam. dalam process nak siapkan research proposal. 3 credit hour. 

kerja memang bersusun. aku selalu pergi kelas pukul 7-8 pg camtu. balik petang dalam pukul 6-7 mlm. penat tak cakap lah. nasib baik aku mampu berdiri, tulang belakang mampu tegak, lutut mampu bengkok, perut mampu menghadam, mulut mampu mengunyah, otak mampu berfungsi, jantung mampu mengepam. alhamdulillah. tak sakit. mintak sangat jangan sakit sebab kerja tak boleh delay. 

nak honeymoon bagai memang lah tak de masa sebab 10 subjek di tambah dengan dinner pun aku and the geng handle. paling penat eman la. aku tolong sikit je. tolong buat masalah banyak lah. orang kata aku takde life. korang silap sebab sem lepas duit jpa abis dalam masa sebulan. hari2 guwa visit sunway. sem ni duit dah beli lappy. so duit awal2 dh habis. lagi pun memang guwa tak de masa nak shopping. 

next week ada oral test 2. aku tengah nak buat script untuk oral test. aku harap sem ni pointer tak lari jauh sebab tak larat nak kejar. 



Maksudnya :- “Ya Tuhanku, lapangilah dada-ku. Dan permudahkanlah segala urusan-ku. Dan ungkaikanlah segala yang tersimpul pada lidah-ku. Dan mudah-mudahan mereka semua dapat memahami segala urusan-ku”. [Toha : 25-28] 

2 awesome people:

wanderer said...

Aku yang bace pon rase nak DIE
All the best la ja..:-)

shaqjaja said...

haha baru baca kan? budak engine sini subject stkt 5 6 je. tiba2 aku 10. kwajaq ni. haha thankz ijue.

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review