Monday, April 18, 2011

impian tak tercapai dek akal kau dan aku

story written by shaqjaja at 8:01 PM
assalamualaikum

haha saya lagi. 
rasa macam nak ber 'i-u' la.
boleh kan? tak kisah kan? tak muntah kan?

ok proceed. 
i nak share dengan u olls about my impian. 
i tak tahu la kenapa sejak 2 3 menjak ni kan. semua nak story pasal impian la, dream guy la, dream house la, macam dream la. memang tak tercapai dek akal u olls la. nonsense je semua tu.
nama pun DREAM kan. dalam mimpi je la. 
tapi tak mustahil. kalau ada kemahuan mesti ada jalan. :)


1. I NAK KAHWIN AWAL


ni adalah angan-angan anak dara tak sedar diri ok.
 tapi tak pe. my dream kan. u olls senyap je ok. dengar lagi  i nak cakap ni. 
kahwin awal kan bagus. tak payah buat dosa lama-lama. haha kantoi sudah..
jangan fikir yang bukan-bukan. menipu la. sape yang keluar dating balik tak bawa dosa?
i sekeh-sekeh kepale u olls nanti. 

kahwin tu kalau boleh before 26. 26 tu dah tua tau tak. 
nanti i hantar anak pergi sekolah jiran ingat i hantar cucu. T_T

pastu kalau boleh majlis tu biasa-biasa je macam janda anak satu. 
no. i mean tak payah la nak buat besar-besaran kat hotel. jemput menteri besar.
i nak yang biasa-biasa je. hantaran pun biasa-biasa je. mas kahwin pun biasa-biasa je.
senang citer semua biasa-biasa je.
lepas kahwin baru i sapu semua duit dia. haha
duit dia duit i. duit i duit i.


2. I NAK PERGI BUAT UMRAH @ HAJI DENGAN FAMILY

ni impian semua orang kan. 
kalau tak dapat pergi dengan family pun i nak hantar parents i je pergi. :)
insyaallah kalau ada rezeki.


3. NAK RUMAH REKAAN SENDIRI.

kalau i buat pelan memang tak jadi rumah la. jadi reban. 
maksud i, i nak discuss dengan arkitek tu la macam mana yang i nak. 10 bilik ke. 20 bilik ke. 
rumah i kan. rumah besar-besar ni kena la penghuninya banyak kan. 
bukan anak i la yang banyak tu. family i. family hubby i. :)
macam takde privacy kan?
tak pe. rumah besar. silap-silap dah mati seminggu tak jumpa-jumpa.
melampau!


4. STAY OVERSEA

I nak duduk oversea. buat rumah kat sana. 
tinggal dengan family i kat sana.
best kan. negara orang yang ada 4 seasons. 
tapi papepun i heart malaysia!


5. NAK ANAK-ANAK YANG....

continue..
i nak anak-anak yang soleh and solehah pakej dengan pandai sekali la. sejuk mata memandang.
kalau perempuan i nak dia pandai masak. lemah lembut. taat perintah.
kalau lelaki i nak yang berani bukan gengster. T_T gentle.
hensem tak hensem, cantik tak cantik tu lain cerita. 
nak demand anak macam-macam. i sendiri tah pape perangai. XD
takpe. doa parents kan. makbul tau!


6.  HUSBAND YANG..
bukan yang sempurna.  
penyayang. sebab i pun sama. aww!! perasan. =.='
funny. coz i suka gelak. 
sabar. sebab i cepat melenting & moody.
baik. actually i suka yang nakal. :) tapi hubby kena la yang baik.
tough. sedap i nak peluk dia nanti. XD
tak kaya tak pe. harta boleh cari, tak bawak mati.
tak hensem takpe. i tak pandang rupa. dah tua hodoh jugak.
yang terima i bukan sebab apa yang di luar. take me for who i am.
beriman. solat tak tinggal. kalau diri sendiri tak boleh nak pimpim macam mana nak pimpin orang lain kan. 
peramah. boleh masuk dengan kawan-kawan i.
rajin. rajin kerja. rajin kemas rumah walaupun tu kerja i. coz i pun kerja jugak kan.
romantik? i tak minat. bukan la tak suka. tapi ada masa-masa nya. :P
i found u!!!! haha


7. HIDUP SENANG.

bukan kaya berharta bertimbun sampai 7 keturunan tak habis nak makan. 
i bukan nak tongkat dunia. 
cuma nak hidup senang. tak payah nak fikir soal duit. i hate talking about money. bukan tak suka duit.
just tak nak runsing sebab takde duit. 


8. AWESOME JOB

ni tujuan i belajar macam nak mati sekarang ni. T__T
niat dah salah dah nie.
 ni kira 2 dalam 1 la kan. menuntut ilmu sebab di tuntut dalam islam. 
i pun nak menaikkan nama islam la ni.

i tak tau la i nak jadi apa nanti. engineer apa? perempuan jadi engineer. patutla keras je. haha
tak kisahla. janji gaji i masyuk. every month boleh pergi honeymoon. wakaka


9. FAMILY YANG SIHAT

i tak nak hubby i, anak-anak i ada penyakit. kita merancang tuhan menentukan. 
if ada pun, mesti ada penawar kan. :)
hope i sabar untuk ujian macam ni. 


10. I WANT TO BE PERFECT FOR MY HUSBAND

bukan perfect di mata semua. haha
i tak tau hubby i nak isteri macam mana.

tapi i rasa mesti dia nak isteri yang mithali. ni macam susah. haha insyaallah boleh. :)
always by his side no matter what. jangan time senang je. time susah tinggal kan dia. kita ni bukan selalu kat atas kan. :) 

*****************************

as i said earlier. impian tak tercapai akal kau dan aku. so memang mengarut-ngarut la kan. dalam mimpi je la.
tapi tak semua tu hanya sekadar mimpi. ada je yang boleh jadi kenyataan. dreams comes true. :)

thankz for reading this entry. :)

3 awesome people:

charul said...

aku suka entry ni. and jaja klu yer pon rindu ak, jgn la saje2 nk cite psl criteria mcm ak tuh. no 6 tuh :P

Syahirul said...

aku rasa cam aku je no 6 tu. hahahaha jaja hot stuff,sume laki nak

cik qusha said...

carul: haha perasan. aku describe hubby aku k. bukan kwn aku. haha
ehsan: knape kau pun perasan jugak ni ha??? haha

btw, kawan2 semua terbaik. suami terbaik. sahabat terbaik. :D

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review