Sunday, October 30, 2011

1CiTiZEN

story written by shaqjaja at 3:14 PM
assalamualaikum

before aku membuta time hujan ni, aku nak kecoh-kecoh kat sini pasal program 1CiTiZEN. kat u lain aku tak tahu. tapi kat sini wajib. demmit! burn cuti aku wei!

semalam dengan pagi ni ada lecture untuk program ni. aku satu benda tak paham apa yang dia cuba sampaikan. motif program ni pun aku sampai sekarang belum tahu lagi. kalau dah tak redha tu memang aku tak fokus la dalam kelas. dia mengajar aku tidur. kalau tak tidur, melucah memekak ramai-ramai kat belakang. 

"AWAK TU PEREMPUAN! jangan over sangat!"
sila pergi jahanam kau dengan ayat kau.

semalam lecture aku pemalu. lecture lelaki pemalu memang best la kan. minta nombor phone. tanya single lagi ke tak. sengih-sengih time kitaorang tanya dia macam-macam. kali ni student pulak nak try lecture. hahaha
rupanya dah ada 2 anak. ok fine!

hari ni kelas aku pukul 9. pukul 8.30 aku bangun. pelik ke kelas pukul 9 bangun pukul 8.30? biasa je kan. dah la datang lambat lepas tu rilek je boleh pergi breakfast pulak. perut kalau lapar mana boleh belajar kan. macam la kau fokus study dalam kelas

lecturer hari ni gatal. nak cakap dengan orang yang cantik-cantik je. kalau hensem takpe. tapi yang best, dia ni melayan. saya suka!!

pukul 12 tadi dah start exam. kena masuk 2 by 2 sebab server kat UiTM ni gempak gila vavi punya! dia punya internet laju tak terdaya nak kejar. tapi aku dapat pc terbaik. pc dah terbaik, port je tak terbaik. betul-betul bawah aircond yang takde penutup. so aircond memang fokus 101% kat aku. sebab port dia best macam kat iceland, so aku kena buat cepat-cepat so that nanti aku tak jadi macam mayat kena awet bawah tu.

45 minit je aku buat. abang yang jaga exam tu terkujat tengok aku cepat je siap. takde masa dah nak re-check bagai. aku fail tak fail aku tetap ada kat UiTM ni jugak. tak ke mana. bukan dia nak hantar aku further study kat oversea pun kalau lulus.
 result dia memang aku terkujat la kan. tidur, memekak, makan. walaupun aku pandang muka lecturer tapi sebenarnya aku tak dengar dia cakap sebab aku dengar lagu. 


passed wey!! rasa macam nak berhenti belajar. bawak sijil ni je nak cari kerja nanti. muahahahaha markah cukup makan pun nak kecoh. 


thankz people! :D

2 awesome people:

wanderer said...

mende IC citizen tu weyh???
nampak manarik je certificate dye...hahaha

cik qusha said...

ni bkn cert dia. cert dia lain. ni apa tah. bnda mcm mngajar psl kegunaan internet cmtu la klu xsilap aku.

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review