Thursday, October 13, 2011

kenapa surveyor, bukan engineer.

story written by shaqjaja at 9:54 AM
assalamualaikum

ramai yang tanya,
 "kenapa kau tak sambung engineering?"

ada yang lagi teruk,
"dah tak de kos lain ke kau nak amik?"

ok. yang tu sangat sentap. i don't wanna live in this world anymore. 
TT_____________TT

hina sangat ke kos ukur bangunan ni?
hina sangat ke jadi surveyor?
ada ke mana-mana law cakap yang ada basic engineering KENA sambung engineering.

aku bukan apa. malas dah nak pening + serabut kepala otak belajar benda susah. serabut-serabut ni not my style la. calculus tu semua, thankz but no thankz. :)
aku nak belajar yang senang. yang lepak je belajar. takde sampai pukul 5 6 pagi baru dapat tidur. assignment membukit sama tinggi dengan bukit aku daki hari-hari kat sini tapi aku tetap tak kurus. muahahaha 
tapi kalau lecturer yang tanya kenapa aku tak sambung engineering, aku cakap, "kos tu dah penuh". ramai sangat. hahaha logik ke? lantak la. aku dah tak de alasan lain nak bagi. 

kos apa tu tak penting. apa kau ingat kau budak engineering kau hebat sangat la? (yang hebat tu, hebat la) apa yang kita belajar sekarang tak semestinya bila kerja nanti sama dengan apa yang kita belajar. (ayat aku tunggang langgang sebab aku tak belajar bm kat sini)
entah-entah nanti aku jadi doktor bila kerja nanti. muahaha kalau luka koyak, pakai cement je. 

tapi kadang-kadang bila jumpa kawan-kawan aku, rasa menyesal sebab tak sambung engine tu ada la sikit-sikit. 90% kawan-kawan aku budak engine. whaaaa!! siap bagi statistic lagi.

lantak la. janji aku belajar, dapat degree first class then boleh kerja kat UK. UNITED KINGDOM. 

ok dah. penat membebel. nak study LAW pulak. (last-last kena jugak belajar yang susah)
lepas ni jangan la eh tanya dah kenapa aku tak sambung engine. rasa berat nak jawap. T_T


thankz people! :)

2 awesome people:

charul said...

amboi... kelas kau ja! hahaha. jangan heran ape orang nak cakap. go jaja.

cik qusha said...

hahaha jaja hot got to go! gottogo!

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review