Friday, July 6, 2012

design part 2, building survey

story written by shaqjaja at 9:11 PM
assalamualaikum

project design untuk sem ni is design retreat house kt cameron highlands. untuk sem ni group kita orang eman, aya, ija, effi and yana. yang menjayakan mock up yang awesome ni haruslah aku, eman and effi. mock up ni xde la awesome mana. but untuk part II, boleh la memandangkan kita orang xde minta tolong sape2. semua idea sendiri. kat bawah ni ada gambar mock up. enjoy the pictures. :)




pandangan depan

close up. yg kanan tu mini garden.

2nd floor. awesome kan ada spiral staircase.

1st floor. luas sebab nanti ada banyak furniture. tengok! ada fireplace.

pandangan belakang. yg merah kecik tu bbq pit.

pandangan sisi. yg atas tu library + hall.




yang kiri ni pool. 


pandangan tak berapa nak atas. nak tunjuk bumbung. aku suggest bumbung tu. :P


yang belakang ni mengadap hutan/slope.


ni pool. ada jacuzzi. :O


pool bertutup tapi glass wall sebab sejuk. 

macam pelik kan kat kawasan tanah tinggi ada pool. haha tapi pool ni konon2 bukan air room temperature la. dia agak panas. eh memandai je. macam aku akitok pulak. 

kerja ni disiapkan by 3 awesome people yang tak tidur 3 malam. tidur tu tidur tp setakat 2 3 jam je la. dengan nak siapkan presentation lagi. oh god! penat tak yah cakap la. 

dalam 1 team mesti ada yang tak buat kerja kan? betul tak? benda biasa la tu. lepas ni tak yah join group kitaorang. 

0 awesome people:

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review