Sunday, October 21, 2012

kenapa kelantan di benci

story written by shaqjaja at 1:17 AM
assalamualaikum

tadi idea bertimbun. bila tengok je layout post ni terus hilang macam kilat. pergghh.. ni suruh tidur suruh berambus ke tak tahu lah.

btw, aku just tak paham kenapa orang lain which is orang selain orang kelantan benci orang kelantan. bila tanya semua bagi point tak kukuh. tau nak benci tapi takde point nak benci. orang lain benci so kau pun ikut benci. lol get a life u people. 

tapi ada 2 3 orang cakap orang kelantan di benci sebab dorang suka berpuak. erm... berpuak pun jadi masalah ke? haha sila cari point lain untuk membenci. 

point kedua, ada yang cakap sebab orang kelantan kasar, pengotor, jahat and whatsoever. errr.. adakah jahat, kasar dan pengotor di classified based on where they come from? orang kalau nak jahat tak kira dari mana dia datang. kalau dah pengotor tu pun tak semestinya dari kelantan. apa orang kedah pembersih sangat ke? *simply pick kedah*. and kalau nak ikut kasar orang melaka lagi kasar kot bahasa dia... aku ada family kat kelantan and from melaka jugak. so aku boleh bandingkan. 

yang ni lagi satu, bila ada mamat nak usha sorang awek kan, bila dia tahu awek tu dari kelantan mesti dia cakap "aku baru nak usha dia, tapi dia budak kelantan. kenselll!!". errr i was like... what's wrong if she's kelantanese? tapi orang kelantan lawa-lawa kan? haha face the fact!

sila jangan benci kelantan, benci la kepada orang-orang yang jahat sahaja. sebab kat kelantan banyak makanan sedap. omnomnom *takde kaitan*

tapi mindset people kita tak boleh nak ubah la. nak buat macam mana kalau orang lain nak benci orang kelantan. abis ingat orang kelantan suka sangat kat korang? haha

aku bukan nak backup orang kelantan lah. tapi actually aku kelantanese. lol me kelantan murtad. tak reti cakap kelantan. tak tahu tempat-tempat kat kelantan. but i'm proud to be kelantanese. 

post ni takde kaitan dengan red warriors or sengaja nak mengapi-api kan mana-mana pihak. peace no burn. ooppsss! wakaka

till then, bye peeps. nitenite. nak bercinta dengan epul. 

0 awesome people:

Post a Comment

 

SHAQJAJA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review